Ez itt az internet pokla. Megmutatjuk

Az internet rendkívül hasznos hely tud lenni, de ha kellő mélységekbe ereszkedünk, igazán nonszensz, haszontalan dolgokat találhatunk. Mi most éppen nagyon elvesztünk az internet lefolyójában, hogy legyen pár vidám pillanatod a kínszenvedéssel teli munkanapban.

Szemezgettünk a legértelmetlenebb, legfunkciótlanabb Facebook- és weboldalak között, amiken legfeljebb röhögni lehet. Azt már régen tudjuk, hogy az internet leginkább arra jó, hogy a burjánzó hülyeségnek helyet adjon, de azon mégis újra és újra meg lehet lepődni, hogy ezt az ember mennyire kihasználja.

A fészbúkról

Important images / Fontos képek

Ez a Facebook-oldal egyetlen dologra szakosodott: hogy értelmetlen, abszurd helyzetekről lőtt fotókkal nevettessen meg minket. A lehető leglehetetlenebb szituációkat és pillanatokat gyűjti össze. Sosem látott felvételek sosem látott helyzetekről, amiken képtelenség nem nevetni.

Értelmetlen, nonszensz fotók „a zinternet bugyrából”
Értelmetlen, nonszensz fotók „a zinternet bugyrából”Important Images / Facebook

Every Spongebob Frame In Order / Minden Spongyabob-képkocka sorrendben

Valakinek nagyon sok ideje van, legalábbis a fenti Facebook-oldalból kiindulva. Egy lelkes rajongó ugyanis kikockázza a népszerű animációs sorozat összes epizódját, és folyamatában tölti fel erre a több mint félmillió követővel rendelkező oldalra.

Épp a második évadnál tartunk
Épp a második évadnál tartunkEvery Spongebob Frame In Order / Facebook

Nonsense Animal Images / Nonszensz állatos képek

Nincs jobb biznisz annál, mint felfuttatni egy brandet, terméket, oldalt, reklámanyagot cuki, apró állatokkal. Tudjuk jól, mire ugrik a nép. Na de mi van akkor, ha olyan fotókat osztanak meg a kedvencekről, amik abszurdak, nonszenszek, irreálisak és ezenfelül még cukik is? Megmondjuk: laza 1,2 millió követő.

Írj hozzá képfeliratot!
Írj hozzá képfeliratot!Nonsense Animal Images / Facebook

Daily Updates on Michael Jackson’s Health Condition / Napi frissítés Michael Jackson egészségi állapotáról

„Rajongói oldalunk arra szolgál, hogy naponta hírt adjunk a Pop Királyának egészségi állapotáról”  áll a Facebook-oldal bemutatkozásában. Sajnos ugyanakkor jó hírrel eddig nem igazán tudtak szolgálni, a legutóbbi közlemény is ugyanolyan rövid és tömör volt, mint korábban: „He’s dead.” A kitartó rajongók ugyanakkor nem tágítanak, mert mindig van holnap.

Reméljük, holnap lesz valami változás!
Reméljük, holnap lesz valami változás!Daily Updates on Michael Jackson’s Health Condition / Facebook

I made this page to remind you to stay hydrated / Azért csináltam ezt az oldalt, hogy emlékeztesselek arra, hogy maradj hidratált

Nagyon kedves és közhasznú kezdeményezés, az oldal adminisztrátora ugyanis újra és újra felhívja a figyelmünket, hogy elegendő folyadékot vigyünk be a szervezetünkbe. Bár ez látszólag értelmes kontent, sajnos nem tudhatjuk, hogy hány Facebook-felhasználó iszik tényleg egy pohár vizet a napi poszt elolvasásakor, vagy teker tovább száraz torokkal, halálra szomjazva.

Csak egy baráti figyelmeztetés!
Csak egy baráti figyelmeztetés!I made this page to remind you to stay hydrated / Facebook

Minden nap ugyanaz a kép egy tyúkról

A nonszensz Facebook-oldalak trófeáját egyértelműen egy magyar oldal veheti át: a közösségi oldal leghíresebb tyúkanyója minden nap felbukkan a virtuális tyúkudvarban. Hála az égnek, nem múlik el nap, hogy ne látnánk viszont, sőt néha mintha fényesebben is csillogna a tolla – ha így érezzük, érdemes megosztani. De egyébként köszöntsd, dicsérd, azt szereti.

Tyúkanyó
TyúkanyóMinden nap ugyanaz a kép egy tyúkról / Facebook

World Wide Web

Persze nem csak a Facebook van tele méretes baromságokkal: számos funkciótlan weboldal van, amik még inkább jelentenek zsákutcát a szörfölésben, mint a fenti közösségi médián található ökörségek. Mégis, lehet, hogy egy fáradt hétköznap délelőtt pont erre van szükséged, miután a főnököd fröcsögő szájjal leordított, és a nyakadba zúdított egy csomó hülyeséget.

Hogy mindig legyen tartalékban ezekből az oldalakból, ajánlunk párat!

Ha izgalmakra vágysz, kezd a Sometimes Red, Sometimes Blue nevezetű oldallal, ahol mindig betippelheted, hogy frissítés után vajon kék vagy vörös lesz-e. Opcionálisan jó ivós játéknak is. Ha már meguntad, irány az Is It Christmas?, ahol naprakész válaszra lelsz azzal a kérdéssel kapcsolatban, hogy szent karácsony napja van-e. Itt is érdemes néha frissíteni, bár lehet, hogy a változásra kicsit többet kell várni. Eközben érdemes felkeresni az Eel Slapet, ahol az egér mozgatásával egy GIF mozgását irányíthatod, amin egy angolnával pofoznak meg egy férfit. Bitang játékos!

Miután kiéltük az ezzel kapcsolatos összes perverziónkat, irány a Tiny Tuba címmel ellátott weblap, ahol egy kicsiny tubát nyomogatva hangzatos, ámde rövid dallamot hallhatunk. Javallott arra a pillanatra hagyni, amikor a főnök le akar osztani, de neked van igazad. Végül egy oldal, amit sosem unhatunk meg, aminek nincs hossza, se vége, ahol az utolsó időkig és még tovább is tudnánk hesszelni: az Endless Horse, azaz a végtelen hosszú lábú ló oldala, aminek aljára bármilyen hosszú ideig tekersz, sosem fogod tudni megpillantani a patáját.

De ha valakinek nem elég, itt van a The Useless Web, ahol fel lehet térképezni az internet haszontalan mélységeit.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek