A gyerekbuli sztárja lesz: fehércsokis-karamellás zöldalmák

A világon termő almafajták mérete a borsóméretűtől terjed egészen akkoráig, mint egy kisebb sütőtök – ehhez a villámgyors desszerthez mi most egy ropogós, savanykás fajtát használunk majd.

Ez a fogás tökéletes minden gyerekbulikra, mert viszonylag egészséges, a különböző kekszmorzsákkal és dekorációkkal pedig sokféleképpen variálható. A savanykás almákba burkolt édes karamell nélkül ráadásul talán esély sem lenne arra, hogy egy gyerekbulin bárki gyümölcsöt egyen. 

A díszítését sokféleképpen variálhatod.
A díszítését sokféleképpen variálhatod.AGfoto

Az almát már időszámításunk előtt 6500 évvel is fogyasztották. A népi hagyomány szerint egyetlen darab belőle naponta az orvost is távol tartja. Feltéve, hogy jó erőset tudunk dobni, amikor a felénk tart a doktor, de lehet, hogy nem így értették a bölcsek.

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 darab Granny Smith alma
  • 0.5 zacskó karamellkocka (kb. egy nagy bögrényi)
  • 8 darab édes keksz, apróra darálva
  • 1 nagy tábla fehér csokoládé
  • 1 fél mokkásanálnyi
Recept idők

Elkészítés:

Az almát forró víz alatt mosd le, majd dugj egy nyalókapálcikát mindegyik közepébe. Olvaszd fel a karamellkockákat (vagy készítsd el a karamellt 4 evőkanál cukorból), dobj hozzá egy fél mokkáskanál sót, és ha szükséges, néhány kanál vizet is adj a sűrű keverékhez. Mártsd az almákat az olvasztott karamellbe.

Gőz fölött olvaszd fel a fehér csokoládét egy tálban, majd abba is mártogasd bele az almákat, rögtön utána kapjon egy kis kekszborítást is az almák alja. Tökéletes bulikellék, de könnyű desszertként is tálalhatod.

Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Ezt a fűszeres bundás almát desszertként és reggelire is bevetheted

Ha van a hűtőben néhány alma és valami gyors és egészséges finomságot dobnál össze, készítsd egy sűrű palacsintatésztát és abban puhítsd meg a gyümölcsöket. Fahéjas porcukorba forgatva tényleg az egyik legfinomabb őszi édesség.

2021. november1., 12:52

Grillezettalma-saláta – joghurtos öntettel és pirított dióval lesz a legfinomabb

Grillezve egy kissé füstös aromát kap az alma, aminek ízét tökéletesen kiegészíti a dió és a mogyoróvajjal feltuningolt joghurtos öntet.

2021. június5., 12:52

Isteni desszert, amit nyári almából is összedobhatsz: almás-fahéjas morzsasüti

Gyorsan elkészül, és nem kell mellette állnod: csak összeállítod a tésztát egy aprítógépben, majd ropogósra sütöd az almaszeletek tetején.

2021. augusztus11., 12:52

Mai kedvencünk: hidegen készülő barackleves téli fűszerekkel

Néhány kekszet tálalj mellé, és már el is készült ez a remek finomság. Csirkehús mellett, baconbe tekert májfalatkák oldalán is remek, de egy csípős indiai elé is jól illik.

2022. február24., 11:12

Mai kedvencünk: tejszínes-baconös csirkemellfilé

Egy remek fogás, amelyhez egy nagy adag paradicsomsalátát és frissen sült kenyeret eszünk a legszívesebben.

2022. február17., 10:36

Heti retró kedvencünk: krumplileves füstölt kolbásszal

Imádjuk, mert nemcsak finom, de olyan fogás is, ami mellett nem kell ott állnunk, csak hagyni, hogy kis lángon megfőzze magát ez a finomság. Jó köményes, házi rozskenyérrel szeretjük a legjobban.

2022. február22., 10:08

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek