Mi most egy olyan ételt mutatunk, ami majdnem hagyományos fasírt, ám annak egy elegánsabb változata, ami akár az ünnepi asztalra is kerülhet. Főleg azok járnak vele jól, akik nem a konyhaművészetek szerelmesei, mivel ez a fogás tényleg a kezdők számára is elronthatatlan. Az édeskés, fanyar áfonya nagyon jól illik a sós húsfalatokhoz, és az egészhez köretnek elég egy krémes-vajas krumplipüré.
Hozzávalók 4 személyre
- 10 deka szárított vörös áfonya
- 0.5 deci vörösbor
- 1 kisebb fej hagyma
- 2 szelet bacon
- 3 evőkanál vaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 45 deka darált hús
- 15 deka zsemlemorzsa
- 1 fél csokor apróra vágott petrezselyem
- 1 tojás
- 15 deka főtt szelídgesztenye apróra vágva
- ízlés szerint só és bors
Elkészítés:
Áztasd az áfonyát a borban legalább egy fél órán át. Közben süsd meg a hagymákat és az apróra vágott bacont a vajban. Ha egy kissé lehűlt, akkor keverd el a többi összetevővel, beleértve a áfonyát és a bort is, majd adj hozzá egy tojást. Ízesítsd sóval és borssal. Süsd meg a golyókat bő olajban.
Az áfonya az egyik legegészségesebb gyümölcs, különösen a vérerek szempontjából.
Tovább olvasom