Az egyik legegyszerűbb dolog elkészíteni a csevap alapját. Háromféle húsból készül: bárány- vagy birka-, sertés- és marhahús. Ezeken kívül van még benne fokhagyma, só, bors, szódabikarbóna és egy kis pirospaprika. Ennyi. Az arányok persze változhatnak. Mi a következőképpen állítottuk össze:
Hozzávalók
- 50 dkg marhahús (zsíros)
- 25 dkg sertéslapocka
- 25 dkg bárány- vagy birkalapocka
- 3 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 tk szódabikarbóna
- 2 ek tengeri só
- 1 ek őrölt bors
- 1 ek pirospaprika
Elkészítés:
Az összes hozzávalót gyúrjuk jól össze, majd pihentessük a masszát, sokkal jobb íze van a csevapnak, ha sütés előtt a hús legalább 8 órát áll, hogy összeérjenek az ízek. Sütés előtt formázzunk belőle golyókat, kisebb hurkákat, vagy lapos húspogácsákat. Grillrácson vagy grilltálcán süssük, amíg jó barna nem lesz. Tálaljunk hozzá ajvárt, héjában sült burgonyát és salátát!