Vége a várakozásnak: megnyílt a tacskómúzeum!

Évtizedek kellettek hozzá, de végül csak összejött az a 4500 tacskó-tematikájú kiállítási tárgy.

A Németországban, Passau szívében található tacskómúzeumban 4500 különböző porcelán, plüss és mindenféle, a virslikutyájukra szerfölött büszke bajorok számára elérhető anyagból készült tacskót csodálhatnak majd meg az érdeklődők. Meg egy csomó játékot, tacskós bélyeget, rajzot és úgy általában bármit, ami tacskóból van.

Virslikutyát minden háztartásba!

A két alapítónak, Josef Küblbecknek és Oliver Storznak régi álma volt egyébként a tacskómúzeum. Nem kevesebb mint 25 éve gyűjtötték ugyanis a tacskótémájú tárgyakat, és a Travel and Leisure szerint nem is tétováztak sokat, amikor végre összejött a közel 5000 tacskó: felmondtak a munkahelyükön, és minden idejüket az álmuk megvalósításának szentelték.

Apró de agresszív

A németek a középkorban tenyésztették egyébként ki a borzokat és rókákat a föld alá is követő, önfejű és vakmerő kotorékebeket, amelyek ennek megfelelően imádnak ásni, városi környezetben pedig arról ismertek, hogy a hatszor akkora kutyáknak is nekimennek ÉS AZ ISTENNEK SE AKARNAK VISSZAJÖNNI! És… a ketchupnak öltözött embereknek sem tudnak ellenállni:

Mónival is barátkozhatsz

A múzeumalapítók egyébként természetesen tacskótulajdonosok is egyben, ami azt jelenti, hogy a nemrég megnyílt tacskószentélyt felkeresők a saját példányaikat, Seppit és Monit is megtekinthetik Passauban.

Oszd meg másokkal is!
Mustra