Milyen tiarát válasszon Meghan Markle az esküvőre? Szavazz!

Egy drágakövekben jártas szakember szerint ez a három diadém van versenyben. Mutatjuk!

Meghan Markle és Harry herceg közelgő esküvője minket is megihletett az elmúlt hetekben, eljátszottunk a gondolattal, hogy milyen lenne az ifjú pár legény-és lánybúcsúja a budapesti bulinegyedben, megszavazhattátok, hogy milyen menyasszonyi ruhában mondja ki a boldogító igent a hercegnővé avanzsáló színésznő, sőt még brit királyi családi tradíciókkal szakító esküvői tortát is bemutattuk.

A ruhához hasonló találgatások mennek tiara fronton is, mivel a szigorú protokollnak köszönhetően Meghan Markle addig nem viselhet ilyen puccos fejdíszt, míg hivatalosan hozzá nem megy Harry herceghez. Tudjátok, a nagy nap május 19-én lesz a windsori kastélyban, ahol 2600 vendég előtt adják majd össze a párt. A Marie Claire divatszerkesztője megkérdezte a drágakő-tudományokban jártas szakértőt, Grant Mobleyt, a világ egyik vezető gyémántcégének, a Pluczeniknek az igazgatóját, hogy szerinte melyik tiarát viseli majd Meghan Markle a nagy napon. Részletek és szavazás a hajtás után!

1. A Strathmore Rose, azaz a Rózsa tiara

A gemmológus szerint ez a XIX. században készült diadém a legesélyesebb, mivel a királyi tiarák közül ez az egyik legelegánsabb, ráadásul most épp divatban is van ez a forma. Az ékszert Bowes-Lyon Erzsébet brit királyné (II. Erzsébet királynő édesanyja) kapta az esküvője napján a szüleitől, majd később lányának adományozta. A szakértő szerint a modern hatást keltő tiarát évtizedek óta nem hozták ki a kincstárból, ezért könnyen elképzelhető, hogy Harry herceg választottján láthatjuk majd viszont.

A Cambridge Lover Knot Tiara, azaz a Cambridge tiara

“A tiarát több, mint száz karátos gyémántok alkotják, így nem lepne meg, ha ezt választanák. Ez volt Diana hercegnő egyik kedvence, ráadásul a gyémánt évszázadok óta a szerelem jelképe, így ez egyfajta szimbólum is lehetne az esküvő napján.” – állítja Mobley, aki szerint az, hogy már Katalin hercegné is viselte a tiarát, nem zárja ki, hogy az exszínésznő is felvehetné. A tiarát eredetileg a királyi család “házi ékszerésze”, a Garrard készítette az 1900-as évek elején, majd később Erzsébet királynéhoz került. Mobley kitér rá, hogy ez valójában egy replika, mivel létezett egy sokkal régebbi tiara, ami Mária Adelaida cambridge-i hercegnő nagyanyjának, Hessen-Kassel Augusztának készült, de ezt 1981-ben a genfi Christie's aukciósházban több, mint 747 ezer dollárért, nagyjából 187 millió forintért eladták.

3. A Lotus Flower Tiara, azaz a Lótuszvirág tiara

“Ez a tiara minden bizonnyal divatosabb és Markle stílusához is jobban passzol, mint az előbbi lehetőségek.” – mondja a szakértő, aki szerint nemcsak modernebb, de jóval könnyebb is, mint például a Cambridge tiara, bár ellene szól, hogy kevésbé tűnik szentimentális döntésnek. A diadém egyébként egy Erzsébet királynő férje által ajándékozott nyakláncból készült, értéke körülbelül megegyezik a fent említett ékszerekével. Grant Mobley nem zárja ki azt a forgatókönyvet sem, hogy ezúttal szakítanak a hagyományokkal a királyi udvarban és terveznek egy új tiarát Meghan Markle számára. Szerinted milyen tiarája legyen Harry herceg jövendőbelijének, szavazz!

Milyen tiarája legyen Meghan Marklenek a nagy napon?

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek