Feszengj úgy, mint Katalin!

Ha erre a hét dologra odafigyelsz, te is a királyi teadélutánjaidról leszel majd híres.

A királyi etikett szakértője az Elle kérésére összegyűjtötte, mik azok az apró, és általában groteszk módon idejétmúlt és esetleges szabályok és hagyományok, amelyek betartásával akár egy átlagos állampolgár is karót nyelt, kényszeres androiddá változtatható.

GettyImages-913119222
Chris Jackson / Getty Images Hungary

Mindig küldj meghívót

Az etikettszakértő szerint természetesen nincsen királyi zsúr meghívók nélkül. Amelyeken az összejövetel végét is ajánlott feljegyezni, hogy pontosan tudják a királyi család vendégei, mikor kell hazakotródniuk.

Két puszi, kemény kézfogás

Katalin a kemény kézfogásáról is híres egyébként, bár köszöntés terén talán inkább a puszilkodás irányának rögzítése a legmeglepőbb alszabály: puszit mindig a jobb arcféltekére nyomjunk először, csak ezután haladjunk tovább baloldali orcák irányába.

GettyImages-485570821
Bradley Kanaris / Getty Images Hungary

Aktivizáld magad

Egy igazán jó háziasszony arról ismerszik meg a szakértő szerint, hogy igyekszik minél több embert minél gyorsabban bemutatni egymásnak, és egy-egy lehetséges közös témával is ellátja az egybegyűlteket, mielőtt tovább libbenne egy másik csoporthoz.

Cikkcakk hercegnő és a Cambridge-i Kereszt

Amennyiben hosszú ideig ülnie kell a háziasszonynak, e közül a két üléstípus közül illik választania. „Egy tojásnyi” helyet illik hagyni a szakértő szerint az ember háta és a széktámla között, és egyenes felsőtesttel, a talajjal mindig érintkező talpakkal, a padlóval párhuzamos állal kell ülni. Egymásra pakolt lábak (ez a kereszt) esetében is érintkeznie kell egyébként a padlóval a lábaknak. Ha pedig egymás mellett vannak az ember lábai, illik megdönteni őket egy kicsit. Hogy miért? CSAK!

GettyImages-643741454
Chris Jackson / Getty Images Hungary

„Három falat, leteszem. Három falat, leteszem.”

A királyné mindig csak három (maximum négy!) falatot helyez az arcába, utána megpihen és leteszi az evőeszközeit. Ha pedig levesezik, sosem maga felé billenti a kanalát, amikor megtölti folyadékkal. Ez fontos!

Ne mondd ki, hogy „pisi”

Vagy hogy vécé. Csak helyezd az asztalra a szalvétád, állj fel és huss! Mert szalvétát persze mindenki hajtogat az ölébe, méghozzá úgy, hogy félbehajtja őket. A hajtás pedig a törzshöz közeli oldalon kell hogy legyen… Látom, mit csinálsz Ervin! FORDÍTOD MEG AZT A SZALVÉTÁT!

Teáscsészét csak csippenteni

A teáscsésze fogantyúján szigorúan tilos átbújtatni az ujjunkat, azt csak úgy felcsippenteni lehet. Ha viszont kávét iszol… igen, eltaláltad, KÖTELEZŐ átbújtatni egy ujjat. További furcsaságok itt.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek