Te szívesen élnél a legjobb barátaid mellett, egyforma házakban?

Az austini életet megelégelő négy pár a texasi prérin épített magának egyenházakat, hogy a várostól távol, de egymás mellett nyaralhassanak, ha úgy hozza kedvük.

A kissé hektikus nagyvárosi életet megelégelő texasiak úgy döntöttek, legalább egy rövid időre maguk mögött hagyják Austint, és a természet lágy ölén építtetnek maguknak nyaralókat. A négy pár Austintól nem messze, a Llano folyóhoz közel vásárolt földet, amelyen néhány méterre egymástól négy ugyanolyan kunyhót építtettek, hogy hétvégenként egymás mellett nyaralhassanak – írja az Apartment Therapy.

Öribari köz

A négyhektáros telken felhúzott picike házak egyenként 32 négyzetméteresek és a környezethez illő, egyszerű és puritán alapanyagokból, acélból, betonból és furnérlemezből készültek. A biztonság kedvéért azért egy nagyobb, 140 négyzetméteres, jó nagy közös nappalival és konyhával ellátott kabint is felhúztak az (egyelőre) szemlátomást meglehetősen jóban lévő párok, hogy legyen hol mulatozni, amikor mindannyian együtt nyaralnak Llanoban.

Nyulak, és pite a párkányon

Az egyenként nagyjából 10 millió forintba kerülő viskók egy hálószobából, egy nappaliból és egy fürdőszobából állnak egyébként, a kicsit lejtő, egy-egy víztározóval összekötött tetők pedig az esővíz összegyűjtését szolgálják. A környezetkímélő házacskákat ki is lehet egyébként venni, ha valaki Texasban járna épp.

A csábító, hívogató címmel ellátott Kert és fegyvernek nyilatkozó tulajdonosok szerint olyan a semmi közepén felhúzott házakban éldegélni, mintha egy Disney mesébe csöppent volna valaki: nyulak, szarvasok és madarak közepette telik-múlik az idő az eldugott birtokon.

Te szívesen építkeznél így a legjobb barátaiddal?

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek