Ezek az év legmeghatározóbb szépségtrendjei

Ne dobd ki a vörös rúzst, de kelleni fog egy-két csicsás hajcsat, valami csillámos és élénk színű is 2018-ban.

Most, hogy már tudjátok, hogy milyen aladarabokat, kiegészítőket és ékszereket lesz érdemes beszerezni az év első felében, a hajtás után megmutatjuk, hogy milyen frizura-, smink- és szépségtrendek lesznek divatban az olyan meghatározó divatházak szerint, mint a Tom Ford, a Moschino vagy a Prada!

1. Csillogó strasszok a szem körül

Nemcsak a csizmákra kerültek ékszerszerű kövek a szezonban, de a divathét mind a négy fővárosát urálták a diszkókorszakot idéző strasszok, csillámok. Sőt, a Shrimps sminkmestere még a modellek ajkait is kövekkel dobta fel. A trend többek között a Topshop, a Givenchy és a Jeremy Scott szerint is menő lesz 2018-ban.

2. “Babapofi”

A hibátlan, természetes hatást keltő smink felkapott volt a Versace, az Isabel Marant, az Altuzarra és a Bottega Veneta sminkmesterei szerint is, ami persze nem azt jelenti, hogy ne került volna némi alapozó és szemfesték például Cindy Crawford 15 éves lányára, Kaia Gerberre a divathét alatt.

3. Rövid haj, színes tincsek

A kisfiús pixie és bubi frizurák népszerűbbek voltak a kifutókon, mint valaha. Sőt, a Tom Ford mesterfodrásza, Orlanda Pita és Fendi fodrásza, Sam McKnight a hatás kedvéért be is színezett (kékre, zöldre) pár tincset a hatás kedvéért, így várhatóan 2018-ban is elkapkodják majd az efféle hajszínezőket a szaküzletekből.

4. Modern macskaszemek

A klasszikus, évtizedek óta divatban lévő sminket gondolta újra a tavaszi-nyári szezonban például a Rochas sminkmestere, Lucia Pieroni, míg a Lanvin sminkese, Karim Rahman a MAC Chromacake  használatával érte el a tökéletes formát.

5. Visszatérnek a körömdíszek

Bár általában a frizurákra és a sminkekre helyezik a hangsúlyt a divatházaknál, a “művészi” körömfestés érezhetően újra életre kelt a szezonban. A kristályokkal és logókkal díszített körmök megjelentek a Helmut Lang, Philipp Plein, a Naeem Khan és Tom Ford kifutóján, de szerettük azokat a zöld leveleket is, amiket Deborah Lippmann  pingált a Creatures of Comfort modelljeinek körmeire a divathéten.

6. Hajcsatok

Nemcsak a túlárazott vastag hajgumik lesznek divatban a következő szezonban, hanem a kislányos hajcsatok is, amit diáklányos stílusban a fülünk mögé csatolunk majd. A Versace szerint a kisméretű elegáns darabok, a Dolce & Gabbana szerint az erősen díszített, meglepő formák, míg a Simone Rochánál a gyöngyökkel kirakott csatok lesznek az új ékszerek 2018-ban.

7. Szerezz be legalább egy piros rúzst

Az olyan sztársminkesek, mint Pat McGrath vagy Tom Pecheux szerint a piros minden árnyalata divatban lesz a nyáron, a koralltól a paradicsomon át a málna és cseresznye pirosig. A romantikus árnyalat megjelent a Chanel, a Dolce & Gabbana és a Max Mara modelljein is.

8. Pirosító és élénk szemfestékek

A Vogue.com divatszakértője hívta fel a figyelmet arra, hogy a legmenőbb sminkmesterek idén száműzték a kontúrozást a backstage-ből és helyette inkább merész árnyalatú pirosítókat vetettek be a szezonban. És legnagyobb meglepetésünkre a jól bevált nyárias szemfestékek is lecserélődtek, helyettük élénk narancssárga, király-és türkizkék színű szemekkel fogunk izzadni 2018-ban a pesti éjszakában. Kattintsatok a galériára és nézzétek meg, hogyan sminkelünk az év első felében!

Oszd meg másokkal is!
Mustra