14 ékszertrend, ami divat lesz 2018-ban

Jönnek az átlátszó kiegészítők, de felkapott a 80-as évek és a diszkós vonal is. Mutatjuk!

Nemcsak a 2018-as tavaszi-nyári ruhák tervezésénél indult be a dizájnerek fantáziája, hanem a kiegészítőknél is, aminek köszönhetően szinte minden menő lesz a gyümölcsös és állatos motívumon át a romantikusabb viktoriánus ékszerekig. A hajtás után mutatjuk a legújabb divatirányzatokat, ékszertrendeket!

1. Elegáns lett a műanyag

A kristályra emlékeztető üvegszerű műanyag az új gyémánt az olyan meghatározó divatházak szerint, mint a Chanel, a Balenciaga vagy az Hermés, mely márkák nagyméretű átlátszó fülbevalókkal és nyakláncokkal mutatták be ruháikat a párizsi divathéten.

2. VIP karszalagok, belépőkártyák

Ez a nyár sem fog fesztiválok nélkül lemenni, valószínűleg erre az időszakra gondolhatott a Tommy Hilfiger vagy a Christian Dior is, mikor kifutóra küldte nyakbaakasztós belépőjét és karszalagját. A felhozatalból talán ez a legegyszerűbben koppintható vonal, elég megvenni a fesztivál bérletet (pl. Sziget, Balaton Sound, Coachella) és már meg is van a kiegészítőd a nyárra. Vagy csak hagyd a nyakadban munka után is az irodai belépőkártyád...

3. Gyümölcsök

Míg tavaly a ruhákon köszöntek vissza a legkülönfélébb gyümölcsök, addig idén elsősorban a fülünkben és a nyakunkon hordjuk majd a harsány színű citromot, banánt, narancsot, illetve a Balenciaga szerint a szőlőfürtöt is. Ez a nyaralós trend megjelent a 814 ezres szalmakalap-ruhát áruló Jacquemus, a Prada és a Dolce & Gabbana kollekciójában is.

4. Állatok

Nemcsak a gyümölcsök, de az állatos kiegészítők is menőnek számítanak a következő szezonban. A Bottega Veneta és a Prada tervezői a romantikus pillangókat hoznák divatba, míg Marc Jacobs vagy a Brandon Maxwell szerint inkább a trópusi állatvilág hőseit aggatjuk magunkra 2018-ban.

5. Újragondolt brossok

Egyszerre vannak divatban a letisztult és a csicsásabbnál-csicsásabb kitűzők és brossok. A legmeghatározóbb formákat talán a Céline, a Louis Vuitton és a Miu Miu mutatta be a szezonban.

6. Merész kiegészítők

Számtalan technológiai innovációt és avantgard megközelítést láthattunk a 2018-as tavaszi-nyári kollekciókat felvonultató divathetek alatt, nem volt kivétel ez alól az ékszer sem, ami valami egészen más formában bukkant fel például a Tory Burch, a Chloé és a Gucci kifutóján. Utóbbi divatház tervezője, Alessandro Michele például a pár évvel ezelőtti orr- és szájékszer vonalat meglovagolva, bemutatta a strasszokkal kirakott állkapocs “láncot”, ami még bele is illett a divatház idei, UFO-s  tematikájába.

7. Minél több a lánc, annál jobb

A Dior és a Saint Laurent ékszerészei szerint a hosszú, vékony láncokat pakoljuk egymásra a nyáron, míg a Giambattista Vallinál a vaskosabb, egymást ütő darabokat sem lesz ciki egyszerre felkapcsolni. Ez a trend leginkább a kivágott nyáriruhákkal lesz majd mutatós a szezonban.

8. Felemás fülbevalók

A felemás ruhák is divatban vannak, miért ne lehetne a fülbevalókat is így hordani 2018-ban? Többek között a Jacquemus, az Oscar de la Renta és a Robertoo Cavalli szerint kombináljuk a karikafülbevalót valami geometrikus formával vagy logós fülbevalóval.

9. Nyaralós kiegészítők

Várhatóan a nyaralós szezonban durran majd be igazán a Michael Kors és az Isabel Marant által bemutatott “Hawaii füzér” nyaklánc, valamint a Loewe kifutóján látott csigaházas lánc, bár ki tudja, talán szembejön egy-két hasonló a fesztiválokon is 2018-ban.

10. Vállig logó fülbevalók

Az XXL-es fazon leginkább kövekkel kirakott verzióban lesz ütős 2018-ban, mi pedig már alig várjuk, hogy a Saint Laurent és a Zimmermann által divatba hozott fülbevalók feltűnjenek a vörös szőnyeges eseményeken is a szezonban.

11. Gyöngy kiegészítők

A klasszikus eleganciát képviselő gyöngy Katalin hercegnének  köszönhetően pár évvel ezelőtt már ment egy kört és úgy tűnik, hogy a divatházak szerint idén sem kell száműznünk az ékszeres ládikából. A Sonia Rykiel például nyakláncot, a Valentino pedig fülbevalót készített a népszerű gyöngyből.

12. Diszkós fülbevalók

A Vogue.com divatszerkesztői szerint a hétköznapi öltözködésbe is beépíthetjük az olyan feltűnőbb, hangsúlyosabb darabokat, mint amilyeneket például a Gucci, az Isabel Marant vagy a Stella McCartney hoz divatba 2018-ban. Várhatóan nem kell sokat várni és a Gigi Hadid által bemutatott diszkógömb forma hamarosan megjelenik a Zara és a H&M kínálatában is!

13. Ékszerek a 80-as évek stílusában

A 30 évvel ezelőtti formavilágot dolgozta fel például a Saint Laurent, az Y / Project, a Chloé és a Giambattista Valli is a szezonban, ami azt jelenti, hogy nehéz lesz megúszni az efféle vaskos kiegészítőket az év első felében.

14. Barokk újragondolva

A neo-viktoriánus csillárra emlékeztető ékszerek, barokkos gyöngy nyakláncok és díszes fülbevalók tökéletesen illeszkednek a mai modern trendekhez. Legalábbis az Alexander McQueen, a Balenciaga és a Dolce & Gabbana szerint egészen biztosan. Kattintsatok a galériára és nézzétek meg, hogy milyen ékszerekkel dobjuk fel a ruhatárunkat 2018 első felében!

Oszd meg másokkal is!
Mustra