Adomány tűzifa lesz a Hello Wood karácsonyfáiból

Több mint 100 tonnányi fát osztanak szét a rászoruló családok között.

Reméljük, hogy a tavalyihoz hasonlóan az idei Hello Wood karácsonyfák közül is bekerül egy-kettő a világ legkülönlegesebb köztéri karácsonyfa installációi közé. A szociális építészet iránt elkötelezett, Architizer A+ Award-díjas magyar csapat öt óriási karácsonyfát épített fel négy különböző európai városban – a londoni Királyi Botanikus Kertben (Kew Gardens), a bécsi Belvedere kastély parkjában, az óbudai Szentlélek téren, a kőbányai Szent László téren, valamint először egy vidéki várost, Kecskemétet is feldobták a szezonban.

A Hello Wood sajtóközleményéből megtudtuk, hogy a Magyarországon épített karácsonyfák építőelemeit, az akácfa tűzifákat idén is a rászorulóknak adományozzák, ami azt jelenti, hogy több mint 100 tonnányi fa kerül kiosztásra, amivel legalább 60 család tudja kihúzni a fűtési szezont. A rönköket Óbudán és Kőbányán vízkereszt után (január 6.) osztják szét a rászorulóknak, ebben a Máltai Szeretetszolgálat, a X.kerületben pedig az önkormányzat segít majd, míg Kecskeméten már december 20.után a Kecskeméti Család- és Gyermekjóléti Központ, valamint a Kunszállási Gyermekekért Alapítvány juttatja el a családok részére.

A Világörökség részének számító londoni botanikus kertben és a bécsi karácsonyi vásár egyik legmenőbb helyszínén felállított fákat 400 Magyarországon vásárolt szánkóból építették fel, ám a tervek szerint ezúttal nem gyerekek kapják, hanem néhány évig biztosan “fenyőágként” szolgálnak majd az európai városokban. Kattintsatok a galériára és nézzétek meg a kívül-belül is hangulatos karácsonyi installációkat, ide kattintva pedig megnézhetitek, hogy mit alkotott a Hello Wood a nyáron a Balaton-felvidéken!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek