Katalin a királynő nyakláncában ünnepelt

Katalin II. Erzsébet királynő gyöngynyakláncát vette fel hétfő este, amikor Harryvel és Vilmossal együtt kocsikáztak be a Windsor kastélyba, hogy megünnepeljék együtt II. Erzsébet és Fülöp herceg 70. házassági évfordulóját.

A királynő és férje gyémántlakodalomnál is komolyabb és elég bizarr nevű 70. házassági évfordulóját, azaz kegyelmi lakodalmát ünnepelte hétfőn a Windsor kastélyban (egyébként még 5 évet kell együtt, válás nélkül kihúzniuk, és akkor az elegáns és hozzájuk passzoló elnevezésű, koronaékszer lakodalmat ülhetik meg).

Most nem is a díszvacsora a lényeg, ugyanis arról nem nagyon szivárogtak ki képek, a Daily Mailnek is csak annyit sikerült kiszúrnia, hogy a palotába autózó Katalin gyöngyékszert viselt és férjével, valamint Harry herceggel ült egy autóban:

Fotó: Max Mumby/Indigo /
Fotó: Max Mumby/Indigo /Max Mumby/Indigo /

Az ékszer különleges darab, kézről-kézre jár a királyi családban, ugyanis II. Erzsébet is viselte például 1983-ban Bangladesben, és Diana is kölcsönkapta, ő 1982-ben vette fel egy estélyre. Nem szokatlan, hogy egymás közt cserélgessék az ékszereket a családon belül, a tiarák is öröklődnek, pedig Katalinnak nem kéne a szomszédba mennie szép ékszerekért: van neki egy csomó!

A gyöngy nyakék különleges kialakítású, gyémántokkal kirakott csatja maga a dísz – Katalin most viseli először. Nem lehet jól látni, de gyöngy fülbevalót is választott a hercegné az eseményre és egy fekete Diane Von Fürstenberg ruhát, mely 785 fontba (277 ezer forint) került, de korábbi kollekciós, a hercegné már 2014-ben is viselte a Royal Variety Performance-on. Rövidebb mását megveheted leárazva, 190 euróért (59 ezer forint), de már csak 12-es méretben nem fogyott el. És akkor következzen egy kép II. Erzsébet királynőről, amint épp a nyakáket viseli Bangaldesben:

Fotó: Anwar Hussein /
Fotó: Anwar Hussein /Anwar Hussein /

Még egy bulváros érdekesség a legvégére azon olvasók örömére, aki eljutottak idáig: Harry herceg barátnője, akit állítólag feleségül is fog venni – Meghan Markle – nem volt meghívva!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek