Karácsonyozz izlandi hangulatban!

Az Ikea karácsonyi kollekciójában idén sincs semmi csilivili gagyi - mutatjuk, milyen dekorral dobhatod fel a lakásod, ha utálod az ízléstelenséget.

Az Ikea ismét nem késlekedett és már októberben bemutatta karácsonyi kollekcióját, melyet azóta meg is lehet vásárolni az áruházakban. A 2017-es, VINTER névre hallgató kollekciót Izland háborítatlan szépsége, a szigetország hűvös, magaspartokkal csipkézett domborzata, a vulkáni hamu füstös árnyalatai és a végtelen, hófödte téli táj nyugalma inspirálta.

A természetességet éltető dekorációk nagy része akár egész évben kint hagyható a lakásban, de keveredtek azért közéjük érdekes darabok, amiket nem szívesen aggatnánk a karácsonyfára sem (például a szőrös télapófejek). A VINTER kollekció tehát széles termékpalettával jelentkezik a konyhai kiegészítőktől a különböző textíliákon át az apró dekorációs elemekig: mivel az étkezés kiemelt szerepet kap az ünnepek alatt, jópofa terítékekből sincs hiány, sőt az Ikea a konyhai munkát is megkönnyíti előre elkészített mézeskalács tésztával, sütőformákkal, illetve egy díszítési útmutatóval ellátott mézeskalácsházzal is. A mi kedvenceink az egyedi mintás csomagolópapírok és a gyertyák, világító LED dekorációk voltak –nézz körül a galériában, biztos te is találsz magadnak valamit!

A karácsonyi hangulatú VINTER kollekció mellett szintén októbertől elérhető egy nagyon izgalmas kooperáció eredménye is az Ikeánál: a svéd óriás a dán lakberendező páros által alapított, mára igen ismert HAY dizájncsoporttal együttműködve készítette el az YPPERLIG kollekciót. A termékújdonságok tükrözik a skandináv minimalizmust, melyet a két márka tervezői természetes alapanyagokkal, egyszerű formákkal és izgalmas hideg árnyalatokkal igyekeztek még inkább hangsúlyozni.

A HAY jól ismert az elegánsan minimalista stílusáról, amit megalakulása óta képvisel. Termékeiket a modern világ emberének tervezik, inspirációjukat az építészetből, a művészetekből vagy épp a divat diktálta új színekből és formákból szerzik. Az eredmény letisztult, esztétikus dizájn, valamint olyan lakberendezési termékek, amelyek nem akarnak többet mutatni a funkciójuknál. Az alapanyagok, az egyszerű formák és a divatos színek kombinációja a modern gyártási technikával igazi huszonegyedik századi kortárs kollekcióvá formálja az YPPERLIG-et. A kollekció széles termékpalettával jelentkezik, így a kanapéktól az észak-európai kultúrákban népszerű padként is használható dohányzóasztalokon át az apróbb lakberendezési kiegészítőkig, tükrökig és gyertyatartókig. Az együttműködés részeként megújult az IKEA ikonikus bevásárlótáskája is, azaz most kék helyett mélyzöld, bordó és sárgás színekben vásárolhatjuk meg a terméket – a Balenciaga most jól lemaradt!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek