Felejtsd el a Guccit, inkább jótékonykodj!

Azért nem kell rögtön túladni azon a gémkapocs alakú Prada pénzcsipeszen: szállítsd azzal a pénzt, amit afrikai kutakra szánsz!

Kár, hogy nem léteznek Louis Vuitton kutak. Egy szép barna bőr fogantyúval felszerelt kútra valószínűleg azok is szívesen költenének, akiknek a luxus a mindene, és nem nagyon gondolkoznak el azon, hogy azt a pénzt, amit bőrbe csomagolt kövekre költenek, akár valami hasznosabbra is felajánlhatnák. A Huffington Post videójából kiderül, mi mindennel gazdagodhatnának a rászorulók, ha a szerencsésebb helyre született társaiknak nem csak a luxi kiegészítőkön járna az esze.

Egy kő = 10 sebészeti olló

A Nordstrom által piacra dobott, bőrtokkal is felszerelt kövek felemlegetése persze már-már övön aluli ütésnek számít, hisz ilyen tüntetően öncélú tárgyakkal azért a legabszurdabb kiegészítőket előállító luxusmárkák is ritkán állnak elő. A kőre költött 22.000 forintból mindenesetre 3 elsősegély doboz, 24 takaró, és 10 sebészeti olló is kijön az Orvosok Határok Nélkül szerint, vagy akár nyolc menekült család számára biztosítható a tiszta vízhez való hozzáférés, méghozzá nem kevesebb mint féléven át. Ha pedig még a rászorulók egy luxuskőnyi vízzel való ellátása után is magadra költenél, nem árt, ha tudod, hogy ugyanennyiért akár 15 darab szép bőr poháralátétet is beszerezhetsz. Adakozz, óvd a bútoraidat és teázz stílusosan!

2150 fa, 800 könyv!

A Prada már említett 48 ezres pénzcsipeszéből már százakon segíthetne egy higiéniával kapcsolatos felvilágosítás szponzorálásával, aki inkább jótékonykodásra költené a forintjait, de ugyanennyiből akár írni és olvasni is megtaníttathatunk néhány gyerkőcöt. A Balenciaga (amúgy csodaszép) Ikea „utánzatával” persze már tényleg csodaszámba menő dolgokat művelhetnének az ehelyett inkább a luxus oltárán áldozók, a táskára költött 560.000 forintból ugyanis akár 4 és fél éven át gondját viselhetné valaki egy afrikai kisgyereknek, de 2150 fa elültetése, vagy 800 darab könyv egy iskolai könyvtárnak való adományozása is kihozható egy félmilliós táska árából. Bár ki tudja, lehet, hogy pont egy szép és pofátlan drága luxusszatyor lesz az, ami miatt végre mosolyra húzódik Isten szája, ő pedig, ha csak a fele is igaz annak, amit róla írnak, simán lehet, hogy 10.000 fát is elültet majd. Táskánként!

Oszd meg másokkal is!

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek