Anorexiával viccelődő kapucnis pulcsival sokkol az Amazon

Persze nem ők álltak elő a kérdéses szlogennel, de mégiscsak rajtuk keresztül került forgalomba a sokakat kiakasztó pulcsi.

Jó páran voltak - köztük persze biztosan jó sok professzionális felháborodó is –, akik kiakadtak az anorexiából viccet csináló feliratra, ami persze nem is csoda, elvégre a táplálkozási zavarokon való élcelődés még a műbotrányok és a hasonlóan mindennapos, és talán még idegesítőbb műfelháborodások korában is gusztustalan dolognak tűnik.

Mondjuk legalább tetten érhető a tanítani akarás, a népnevelői szándék is, elvégre az egyébként is meglehetősen ízléstelen „vicces felsők” kategóriájában induló pulcsin az anorexia szó helyes kiejtése is szerepel. A felirat egyébként nagyjából így nézne ki magyarul: „Anorexia. Pont mint a bulémia, csak van önuralmad.” Hahaha. Tényleg elképesztően vicces.

ano
Amazon

Mondjuk a világ figyelmét sikerült magára vonnia a pulcsit forgalmazó Amazon árusnak, még az egyébként nagyjából minden tizedik beteg esetében halállal végződő pszichés betegséggel és a hozzá hasonló táplálkozási zavarokkal foglalkozó jótékonysági szervezet, a Beat is kiadott egy közleményt a „tréfás” kis pulóverrel kapcsolatban. Szerintük a téma trivializálása elbizonytalaníthatja a betegség által érintetteket, ami odavezethet, hogy azok, akiknek a legnagyobb szükségük lenne rá, nem mernek majd időben segítséget kérni. Ahogy sokan mások is, természetesen ők is a pulcsi eltávolítását követelik az Amazontól - de az még mindig kapható!

Oszd meg másokkal is!
Mustra