Ilyen mikor összeér a tálalás, a gasztronómia és a dizájn

A The Food Gallery az OFF-Biennále megnyitóján bizonyította be, hogy falról enni menő.

Nemcsak a Design Hét alatt találkozhatunk szuperizgalmas food design programokkal, az OFF-Biennále múltheti VIP-megnyitóján mutatkozott be a szarvasgombás - és mangalica különlegességekben utazó Dunst & Rose legújabb projektje. A The Food Gallery újragondolta a tálalás fogalmát, és összehangolta azt a dizájnnal és a gasztronómiával, aminek köszönhetően képkeretbe helyezett betonpolcokról vehették le például az általuk készített zöldfűszeres házi túrót, a mangalica pástétomos zserbót, az ajvárral kevert csicseriborsó salátát, a hagymalekváros sült császárhúst vagy a szarvasgombás tejfölös céklát a vendégek.

“A The Food Gallery gondolat és kivitelezés egyfajta alkotói folyamat eredménye. Formája művészi, de nagyon is funkcionális. A létező TGF-eszközök legalapvetőbb értelmük szerint ételkihelyezésre valók: a tálalásnak szó szerint új keretet szabnak. Az ételek művészeti jellegű prezentációja végtelen variációban alkalmazható”- mondták az ötletgazdák, akik az alapanyagok és a menü egy részét a sándorfalvai tanyájukon termelik meg és állítják elő.

“Legkézenfekvőbben különféle társadalmi vagy művészeti események, fogadások vendéglátását láthatják el. Ugyanakkor természetesen irányulhat ételek, különféle dizájner tárgyak vagy ékszerek bemutatására, illetve élelmiszerekhez kapcsolódó koncepciók prezentálására. Praktikus oldala olyan helyszíneken mutatkozik meg, ahol a vendéglátás alkalmi jellegű" - mondta a Díványnak Rose András, aki Dunszttal Zsolt élelmiszertermelő és konstruktőrrel, valamint Rose Balázs építész-dizájnerrel közösen dolgozik a The Food Galleryn, amiről várhatóan hallani fogunk még a jövőben, hiszen alig pár hónapos fennállásuk alatt etteték már a népet a budapesti Art Factoryban és a Hello Woodon is. 

Mi az az OFF-Biennále?

AZ OFF-Biennále Magyarország legnagyobb független, hálózatosan szerveződő kezdeményezése. Új műveket, kiállításokat, kiadványokat, eseményeket és oktatási programokat hoz létre, támogatja a magyar művészek munkáját és közelebb hozza a nemzetközi művészeti életet. Magánlakásokban, üres üzlethelyiségekben, ipari épületekben, alternatív színházakban, köztereken rendezkedik be és a város felfedezésére hívja a közönséget. Célja, hogy a képzőművészet eszközeivel részt vegyen a közügyekről való társadalmi párbeszédben és erősítse a demokrácia kultúráját. Az OFF idei kiadása a Gaudiopolis 2017 – Az öröm városa címet viseli és öt hétig látogatható.

🎈Nagy buli az OFF 🎈A programfüzeteket keressétek az @acbgallery -ben, @vintage.hu -ban, @fuga_budapest -ben és a többi helyszínen!

OFF-Biennale Budapest (@offbiennalebudapest) által megosztott bejegyzés,

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek