Bútorért és szórakozni járunk majd a Harisnyagyárba

Új színfolt a hazai lakberendezési piacon az InnoConcept óbudai bemutatóterme. Mutatjuk, hogy mit tud!

Új skandináv designmárkákat emelt be új kínálatába a Bálnából ismert InnoShop, melynek ügyvezetője, Kollin András építész, valamint a hét éve kerámiával is foglalkozó Péli Noémi üzletfejlesztési és marketingkommunikációs szakember a város egyik legizgalmasabb ipari területén, a Duna parthoz közeli egykori Harisnyagyár falai között nyitották meg InnoConcept néven futó bemutatótermüket. Tudjátok, ez az a gyárépület, ahol például a Flashback Stúdió is található.

Tudatosabban vásárolunk,mint pár éve

“A trendek szerint a jövő nem a gyorsan elhasználódó, eldobható tömegcikkeké. A vásárlók egyre jelentősebb része inkább a minőségi terméket keresi. A kiváló alapanyagból, magas szintű, környezetbarát technológiai eljárással készített, ezért hosszú ideig használható darabot. Nekik jelent új választási lehetőséget az InnoConcept” – mondják a tulajdonosok, akik szerint a vásárlási szokásokat az ingatlanpiacon történő változások is erősen befolyásolták, aminek hatására egyre kisebb lakásokban élünk, így igyekszünk minél praktikusabban berendezni azt.

Mi az a Harisnyagyár?

A Budapesti Harisnyagyár épületegyüttese eredetileg a Filatorigáti Textilműveké volt, majd – az ennek a pestszentlőrinci fonodával történt egyesítésével létrejött a Filtex nyomóüzeme, végül a Viktória Kötő és Szövőgyár egyik telephelye. A Viktória négy telephelyének egyesítésével 1951-ben jött létre a Budapesti Harisnyagyár, ami az akkori kötőipar egyik legnagyobb és legtöbb gyárral rendelkező nagyvállalata lett, miután 1961-ben a Guttmann és Fekete Budapest (GFB) harisnyagyárat és több más harisnyagyárat is egybeolvasztottak itt - írja az egykor.hu. 1994-ben került felszámolás alá. Ma többek között tánciskola, ruha nagyker és fotóstúdió is működik benne.

Forradalmi változások előtt áll a bútorpiac

Ennek tudatában a showroom termékkínálatának gerincét a skandináv formatervezés új hullámát képviselő dán Bolia, és a letisztultságot a prémium minőséggel ötvöző német Hülsta adja, a tulajdonosok pedig remélik, hogy a multifunkcionális tér új, színes színfoltot jelent majd a magyarországi lakberendezési piacon, mivel az InnoConcept több, mint bemutatóterem: interaktív lakberendezési műhely, workshop-, és rendezvény helyszín.

“Még nagyon a jelenben élünk, versenyt futva az idővel. Néhány hónap alatt raktuk össze, attól kezdve, hogy januárban találkoztunk a Boliával, mint lehetőséggel és Andrissal elkezdtünk konkrétabban beszélgetni és rátaláltunk erre a helyre... Persze mindezt megelőzte az a néhány év, amit a bútor, design, művészet közelében, vagy épp pont attól távol eltöltöttünk” – mondta a Díványnak a jövőbeli célokról Péli Noémi, aki azért néhány konkrét, izgalmas programot már tudott ajánlani az InnoConceptben:

  • Október 10-én a Design hét keretében Design&DJ partit tartanak.
  • Október végén-november elején egy könyvbemutatónak adnak helyszínt, ami többek között a skandináv dizájnnal is foglalkozik. Erre a rendezvényre egy speciális "Nordic" kerámia kollekció is készül. Sajnos a kiadvány címe még nem publikus.
  • Cél, hogy minél több lifestyle kiegészítőt is kínáljanak, folyamatosan építik az együttműködést hazai designerekkel, lehetőséget, helyet kínálva számukra is a bemutatkozásra. Ennek első konkrétuma a Hajduanett által tervezett sajátmárkás bőr kollekció, ami már elérhető az üzletben. Lesznek kreatív workshopok, valamint olyan rendezvényeknek, amelyek a "zöld gondolat" köré szerveződnek, borkóstolóknak, fotózásoknak.
  • És még idén szeretnék megszervezni egy "skandináv napok" rendezvényt együttműködve a Harisnyagyár területén lévő és tematikában kapcsolódó cégekkel, alkotókkal és néhány szervezettel, de ez még csak ötlet szinten létezik.

A galériára kattintva megnézhetitek, hogy hova járunk majd bútort venni és szórakozni a jövőben!

Oszd meg másokkal is!
Mustra