Ide ne utazz! – a helyi lakosok szerint

Az emberek a turistáknak általában arról szoktak áradozni, miért az ő városuk, országuk a legjobb. Most viszont őszintén elmondták miért érdemes kétszer is meggondolni mielőtt ellátogatnánk hozzájuk.

A Thisisinsider.com a Quora fórumoldalról szedte össze a legjobb válaszokat arra a kérdésre, miért ne menjünk Norvégiába, Ausztráliába, Horvátországba vagy Bosznia-Hercegovinába. Persze ez csak egy-egy vélemény amit nem kell általános igazságnak elfogadni és készpénznek venni, de mégis érdekes hogyan látják magukat a turistakedvenc országok lakói. Ha másra nem, az alábbiak arra mindenképpen jók, hogy lássuk, nem csak nálunk nemzeti sport a panaszkodás és az önalázás.

Norvégia

"Ne is reménykedj abban, hogy sok norvég barátod lesz, hajlamosak vagyunk hidegek és tartózkodók lenni. Van is egy norvég mondás: ha egy idegen rád mosolyog az utcán, az vagy bolond vagy amerikai. A norvégok csak azokkal beszélgetnek, akiket ismernek (kivéve, ha részegek)" – írta egy Petter Brenna Rian nevű felhasználó.

shutterstock 578670445

Ugyancsak ő írta, hogy az ország rettenetesen drága is, itt a második legdrágább a világon a Big Mac. "Ha szereted a meleg, napos időt, Norvégia nem neked való. Télen hideg és sötét van, havazik. Nyáron pedig folyamatosan esik. Bergenben 2015-ben 365 napból 279 napot esett az eső!" – tette hozzá.

Ausztrália

Taylee Rowlingson és Jessica Brinley felhasználók azt mondják, felejtsd el a cuki koalákat és kengurukat (bár amúgy ők is tudnak veszélyesek lenni), és inkább gondolj a dingókra, mérges kígyókra és békákra, cápákra és krokodilokra, amikor Ausztráliáról kezdenél álmodozni.

shutterstock 521849428

"Az emberek nem fogják fel, mennyire veszélyes hely. Az ausztrál gyerekek négy éves koruktól tanulják a túlélési praktikákat, hiszen a világ legveszélyesebb fajai élnek itt" – írják. Szóval ha kedves az életed, és nem vagy egy Bear Grylls, lehet nem ez a tökéletes turistacélpont számodra.

Amerika

Egy Sam Amato nevű felhasználó a közlekedés brutálisan magas áraival riogatja az Amerikába vágyókat. "Röhejesen drágán tudsz eljutni egyik amerikai városból a másikba – főleg, ha az európai vagy ázsiai fapados repjegyek áraival hasonlítod össze" – írja, hozzátéve, hogy a közlekedésen túl a szállás és az étkezés is drága.

shutterstock 110778158

"A döntő érvem pedig az lenne egy amerikai utazás ellen, az az amerikaiak közönye. Sok amerikainak egyszerűen fogalma sincs mi zajlik a világban. A híradók, az újságok csak a helyi hírekkel van tele, a földrajz pedig nem sokak erőssége. Állítólag csak az amerikaiak harmadának van útlevele. Vannak olyan barátaim, akik nem tudják, hogy Afrikában vannak olyan városok, ahol felhőkarcolók, plázák és metró van" – teszi hozzá ugyanez a fórumozó.

Katar

Ha sétálgatva vagy bringázva szeretsz várost nézni, ne Katarban keresgéld az ideális célpontodat – egy helyi lakos, Ahmad Al-Shafai szerint legalábbis. "Mindig óriási a forgalom, nálunk találod az egész világon az egy főre eső legtöbb autót. Itt nincs más praktikus közlekedési eszköz. Határozottan nem vagyunk gyalogos és kerékpárosbarát ország" – írja.

shutterstock 116424919

"Az idő nagy részében az országot por és szmog borítja. Az itteni klímával együtt jár a por, de szerintem leginkább az autók és az építkezések miatt annyira rossz a levegő. Doha a világ egyik legszennyezettebb városa" – teszi hozzá. "Sok jó ember él az országban, de turistaként valószínűleg nem fogsz velünk találkozni. Nagy eséllyel az egyetlen katari, akivel beszélni fogsz amíg itt vagy, a reptéri bevándorlási ügyintéző." És még az időjárás sem csalogató: "a hőség elviselhetetlen" – írja.

Horvátország

Luce Thorning szerint " a horvátok imádnak panaszkodni, a szolgáltatók pedig általánosan rosszak." Ha ide utazol, sanszos, hogy bunkó és ideges személyzettel találkozol, akik azonnal hangosan panaszkodni kedzenek rád, amint hallótávolságon kívül kerültél.

shutterstock 190607660

Brazília

"Ha brazil nagyvárosba utazol nyaralni, azzal azt kockáztatod, hogy kizsebelnek vagy akár fegyverrel felszerelkezve kirabolnak, esetleg elrabolnak és addig nem engednek el, amíg az összes pénzedet le nem vetted a bankkártyádról, és oda nem adtad nekik" – írja a fórumon Carlos Eduardo Souza Lopes. 

shutterstock 397541806

Ha a parafaktor nem hatna meg, és még mindig nem tántorított volna el a látogatástól, jó ha figyelembe veszed, hogy az ország óriási. "Ne is reménykedj abban, hogy egy utazás alatt sokat fogsz látni az országból. Brazíliát megnézni olyan, mintha egész Európát akarnád egy útba süríteni. Minden messze van egymástól, az ország gigantikus" – írja.

Bosznia-Hercegovina

Amina Celik így ír: "ha félsz a kóborkutyáktól vagy a tetanusz oltástól, ne látogass el hozzánk. Főleg Szarajevóba ne, a város tele van gazdátla kutyákkal, amik rendszeresen megtámadják, megharapják a gyerekeket és a felnőtteket."

shutterstock 382476979
Oszd meg másokkal is!
Mustra