9 tétel a McDonald’s eredeti menüjéről, ami máig szerepel az étlapon

Nem biztos, hogy ugyanúgy nézett ki egy hamburger, mint ma, de tulajdonképpen ma is megrendelheted azt, amit 67 évvel ezelőtt ettek ott az emberek.

Richard és Maurice Mcdonald 1940-ben nyitotta meg az első gyorséttermét, ami a kifejezéshez híven eredetileg is csak egy rövidke, 25 tételes menüt kínált a gyors kiszolgálásra vágyó vendégek számára. Az azóta 36.000 éttermet számláló lánc eredeti étlapját az Insider vette szemügyre, és bár a csak 67-ben bemutatott Big Mac még nem szerepel a listán, azért ma is jól lehet lakni a Mekiben úgy, ha csak az 1940-ben is kapható ételek közül válogat valaki. 

1. Hamburger! Marhából!!

1940-ben, amikor még csak San Bernardinóban lehetett kapni, mindössze 15 centbe került egy burger. Amin úgy tűnik, akkor is csak 2 aprócska szelet uborka kapott helyet, hasonlóan puritán választás volt tehát akkor is egy sima hamburgert rendelni az étteremben.

2. 19 centért viszont sajtot is adtak hozzá

A sajtburger a legizgalmasabb tétel az eredeti ételek közül, ami máig kapható. Pedig 1943-ban sajtot is olvasztottak a sültkrumplira, sőt, mogyoróvajjal és lekvárral is lehetett kérni hasábot.

Namiss kita ah 🍔🍔🍔 #myfavorite #mcdonalds #mcdonaldscheeseburger #yumyum #lunchbreak #buhaycallcenter

A post shared by joseph victorio (@i_am_zeffy) on

3. Shake

A jeges, főzelék állagú turmixokat vaníliás, epres, és csokis ízben szerezhette be, akinek valamilyen édességre fájt a foga. Azoknak is jó választás persze, akiknek egyáltalán nincsenek fogai.

4. Hasábburgonya

Egy adag krumpli, olvasztott sajt és mogyoróvaj nélkül csupán 10 centbe került 1940-ben.

5. Gyökér sör

Az eredetileg a szasszafrász babérfa gyökeréből kivont olajból készített „root beer” a McDonald’s étlapján is megtalálható volt. Azóta ez a hozzávaló rákkeltőnek találtatott és betiltásra került, de más fűszernövényekkel és aromákkal azóta is kapható az üdítő. Legalábbis Amerikában.

Rootbeer float. Don't mind if we do 😀. #rootbeerfloat

A post shared by Sam and Jami (@yummyinmytummy611) on

6. Újabb egzotikum: a kávé!

McCaféknak még híre-hamva sem volt akkoriban, szóval ha valaki igazán hű akar maradni az étteremlánc gyökereihez, ezt bizony a kasszánál kell kérni.

7. Narancsos… ital

Tulajdonképpen nem egyértelmű, hogy ez egy sima narancslé volt-e, vagy valamilyen üdítő. Egy Fanta és egy narancslé összeöntésével lehet nosztalgiázni.

R.I.P. Orange Lavaburst, you will be missed. 🙏😔 #hicorange #mcdonalds

A post shared by Matt Daley (@mddaley85) on

8. Tej?

Biztos adnak, ha kérsz. Cookie viszont akkoriban nem volt hozzá. Úgy meg minek is.

9. Az a gépi kóla…

A McDonald’s kólája sokak szerint egyszerűen jobb, vagy legalábbis más, mint egy sima gépi Coca Cola. Remélhetőleg nem a kakibaktériumokkal dobják fel a finom italukat. Persze ha tényleg hű akar maradani valaki az eredeti étlaphoz, valószínűleg üveges kólát kellene rendelnie. 

Daily Coca-Cola Picture : Classic #coke #cola #cocacola #cokebottle #colalfasche #drink #softdrink #food #glas #glass #bottle #flasche #classic #sky #travel #summer

A post shared by Frank (@cokeman_frank) on

Oszd meg másokkal is!
Mustra