Atombomba vs. T.rex vs. gumicsizma

Nem könnyű eldönteni, ki is került ki győztesen a Twitteren egymásnak eső Londoni Természettudományi Múzeum és a szintén a tudományokra szakosodott londoni Science Museum csatájából.

A múzeumok közti ütközetre azután került sor, hogy egy Twitter felhasználó feltette a kérdést, vajon ki kerülne ki győztesen egy a múzeumok alkalmazottjai által a kiállított tárgyakkal/lényekkel vívott összecsapásból. A gyorsan elfajuló adok-kapok dinoszauruszokat, robotokat, dinoszaurusz-robotokat, sőt még egy bambuszból készült bolhacsapdát is felvonultatott, és bár azóta békét kötöttek a felek, nem egyértelmű, meddig tart majd a fegyvernyugvás. 

A Természettudományi múzeum a kérdés láttán természetesen rögtön elő is kapta a dinoszauruszait, azt gondolván, hogy könnyű dolga lesz a T.rexeinek. Erre azonban egy Spitfire harci géppel, robotokkal és mérgekkel reagált a Science Museum, gyorsan elmérgesedett tehát a helyzet. Ezen a ponton elkezdtek mitikus lényeket is hadrendbe állítani a múzeumok, bár a Science Museum azért nukleáris töltetekkel is felszerelte a sellőit, amelyre meteoresővel és az atomháborúkat is túlélő csótányokkal reagált a Természettudományi Múzeum.

Csakhogy a Science Museumnak volt gumicsizmája, ami szerintük egy atombombánál is hatékonyabb fegyver lehet, ha az ember csótánnyal találkozik az utcán. A Tweetekből az is kiderült aztán, hogy nézett ki egy nagyjából 100 évvel ezelőtt legyártott ipari légycsapó, és természetesen arra is fény derült, hogy léteznek bambuszból készült bolhacsapdák is. 

Oszd meg másokkal is!
Mustra