8 őszi trend, ami menő az Instagram szerint

A felhasználók odáig vannak a bőgatyáért és a romantikus ruhákért. Mutatjuk, hol szerezd be a szezon legmenőbb trendjeit!

Nemrég megmutattuk, hogy milyen őszi-téli ruhákra érdemes vadászni a fast-fashion boltokban, ezúttal pedig a nemzetközi Glamour összeállítása alapján készítettünk egy listát azokról a trendekről, amik elsősorban az Instagramon pörögnek a szezonban. A válogatást elnézve meglepő, hogy már nem – vagy még nem – menő tetőtől-talpig farmerbe, zoknicsizmába vagy pink tréningszerkóba öltözni, ahogy még a gorpcore sem igazán jelent meg az utcai divatban. Csekkoljátok le a hajtás után, hogy mi a menő az instás influencerek szerint!

1. Romantikus ruhák

Az év második felében is népszerűek az internetezők körében a virágmintás, fodros vagy trombitaujjú egyrészesek, amiket idén bátran kombinálhatunk stílusban eltérő kiegészítőkkel, bakanccsal vagy farmerrel. Hasonló ruhákat a megfizethető boltokban is találni, a Zarában 8995 forintot, a Stradivariusban pedig 7595 forintot kérnek egy randiruháért.

2. Ovális napszemüveg

A trendelemzők szerint a Kurt Cobain által a 90-es években divatba hozott forma már a nyáron is nagyot ment az Instragramon, de a számtalan napszemüveges szelfit elnézve, a hullám az őszi szezonban sem csökken majd. A Ray Ban átlagosan 38 ezer forintot kér egy ilyen napszemüvegért, a Mangóban már 5595 forintért találtunk hasonlót.

3. Hátvillantós blúz

Átmeneti trendnek tűnik, de számtalan instagramozó látja el OOTD (Outfit of the day – a nap szettje) hashtaggel a hátul kivágott blúzt, ami alapján úgy tűnik, hogy ez a darab váltotta le az ejtett vállú felsőrészt az utcai divatban. A szellős fazon a Zarában 7995 forintért, a H&M-ben 9490 forintért, az Asos oldaláról pedig 27 dollárért, körülbelül 6900 forintért szerezhető be.

4. Színblokkolt tornacipők

Persze a Stan Smitht továbbra sem sikerült kiütni a nyeregből, de menőnek számít az Instagramon a 70-es évek elejéről visszalehelt színblokkolt tornacsuka, ami elsősorban a Nike és a Vans új kollekciójában jelent meg. Amennyiben valami provokatívabbra, de kényelmesre vágysz, szerezz be egy gyárilag mocskos csukát az őszre!

5. Rácsos táska

Végülis eggyel egyedibb, mint az áttetsző műanyag bevásárlótáska, ami szintén divatban van. A gyerekkorunk játéktáskáira emlékeztető fazont csak az szerezze be, akinek nincsen rejtegetnivalója mások előtt!

6. Bőgatya és oldalt csíkos tréningnadrág

Ez sül ki abból, ha a sportos trendek találkoznak a szuperbő nadrágokkal. Nem mertünk volna rá fogadni, hogy az előnytelen fazon megjelenik az utcai divatban, de sajnos elkezdték hordani a instagramozók, így várhatóan valamilyen formában felbukkan majd a városban is a közeljövőben. Elsősorban bézs és oldalcsíkos válozatban menő, bokaverdeső bézs gatyát 9995 forintért találtok a Zarában, az oldalt csíkos, patentos tréningnadrágért viszont 12.990 forintot kérnek a H&M-ben.

7. Puffos ujjú blúz

Nemcsak a romantikus virágmintás ruhák pörögnek a képfeltöltő oldalon, hanem a puffos ujjú blúzok is, amiket elsősorban farmernadrággal menő kombinálni a szezonban. A Zarában 8995 forintot kérnek egy világoskék puffos ujjúért, a H&M-ben sötétebb kéket árulnak 5990 forintért, de tekintettel a közelgő ünnepi szezonra, van fekete tüll is 9490 forintért.

8. Törpe- és nagyisarkú cipő

Mivel a Chanel és Dior kollekciójában is megjelent a törpe- illetve nagyisarok, ezért várható volt, hogy a kényelmes fazont felkapják majd a divatmániás Instabloggerek is. A fast-fashion boltoknak köszönhetően ti is beszerezhettek pár elegánsabb, feltűnő darabot, a Mangóban például 9995 forintot kérnek egy törpesarkú bokacsizmáért, míg a Zarában 6995 forintba kerül egy gyöngyökkel kirakott nagyi sarkú szandál. Kattintsatok a galériára és nézzétek meg, hogy mi a menő az Instások szerint!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek