OFFLINE

Nézegess extrém cipőket!

2017. szeptember 16., szombat 10:20

Szeptember 15-től október 22-ig látható a Műcsarnokban a Cipőmágia című kiállítás, a hágai Virtuális Cipő Múzeum és a Műcsarnok közös tárlata.

Puszta lábvédő és divat funkciójukon túl a cipők identitást, csoporthoz való tartozást és a viselőjük személyiségét egyaránt magukban hordozzák, ezenkívül jelentős kreatív lehetőséggel is bírnak. Formatervezők kezében a divatos mindennapi tárgy látványos és egyedi, autonóm plasztikai művé vagy limitált kiadású lábbelivé változik.

A Műcsarnok Kamaratermében látható, Shoe Magic, magyarul Cipőmágia című kiállításhoz a cipőkre különböző szempontból tekintő, különféle nemzetiségű művészek és formatervezők művei közül válogatott a hazai kurátor, Mayer Marianna a hágai Virtuális Cipő Múzeum alapítójával, Liza Snookkal és Joyce de Gruiter művésszel együtt.

A hazai tárlat sajnos nem olyan nagy, mint amit 2014-ben Bécsben láthattunk, de cipőmániásoknak így is kötelező kör. Ez a kiállítás konceptuális, sokrétű műveket mutat be, amelyekre az ember felkapja a fejét, mivel többről szólnak, mint egy pár hordható cipőről. Sőt. Felmerül, hogy vajon mitől cipő egy cipő? Attól, hogy hordható? A kiállítás alkotói szerint biztos nem.

A Műcsarnokban – és már a Virtual Shoe Museumban is – láthatjuk magyar tervezők műveit is, például Káldy Júlia, Papp Laura, Paulovics Dóra Ivonn és Tóth Kern Enikő munkáit. Valószínűleg a legjobban akkor jársz, ha kombinált jegyet veszel a Műcsarnokba és megnézed Sebastiao Salgado Genezisét is. Ha nem akarsz múzeumba menni, online is kiművelheted magad cipőkből, a Virtuális Cipő Múzeumban ugyanis minden fent van, ami a kiállításon látható – sőt, még annál is több!

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta