Edzőteremteszt: Lantos Johnny Fitness

Több éve tartó sorozatunk folytatódik: budapesti edzőtermeket veszünk sorra. Most a 19. kerületbe vezetett utunk és nem bántuk meg!

Ami a tesztelés metódusát illeti: nem vagyok profi sportoló, heti 2-3 alkalom mozgás nekem pont elég (már ha nem vagyok erre is lusta), az viszont minél változatosabb, annál jobb. Futni, aerobikozni, TRX-ezni szoktam, a táncos órák nem a kedvenceim és a súlyos edzés sem nekem való.

A termeket, edzéseket általában két alkalom után minősítem, és nemcsak az óra stílusát, minőségét, hanem a gépek állapotát és a terem tisztaságát is pontozom. Mivel nem vagyok profi, nem tudom megmondani, hol található a legprofibb géppark, de azt azért észreveszem, ha valami nagyon ócska és az is feltűnik, ha a recepciósok bunkók – így talán tudok valami kapaszkodót nyújtani neked, amikor azon gondolkozol, hová vegyél bérletet. A tesztelt termeket általában All You Can Move Sportpass-szal is igénybe lehet venni.

Mivel a Lantos Johnnyban úgy éreztem, nem sokra megyek az aerobiccal, eljött velem kollégám is, aki profin mozog a súlyok között. Úgyhogy át is adom neki a szót:

Az Európa-bajnok testépítő konditerme Kispesten, a Határ úti metrómegállótól nem messze, lakótelepi környezetben kapott otthont. Parkolás pipa. A magyarul panelkocka, külföldön industrial stílusúnak tartott épületbe lépve készséges, barátságos kiszolgálás, tiszta, igényes öltöző fogad. Éppen örvendezni kezdek azon, hogy még papírtörlő is van a mosdó mellett, mikor a zuhanyzóból érkező Lantos Johnnyval találom magam szemben. Ha neki jó, tán csak nekem is az lesz - gondolom magamban. Hitelesség pipa.

Bemelegítés

A sportsikerek egyik alapfeltétele, hogy ne sérülj meg. Ennek egyik alapja meg hogy rendesen melegíts be. A teremben külön zóna van erre. Zöld, műfüves placc, szivacshenger. A többi rajtad múlik.

Szabadsúlyok

Nem vagyok a gépek nagy rajongója, így néhány alapgyakorlattal kezdek, koncepció nélkül, lazán. Padból nincs hiány, és ami van is jó állapotú, használható. A rudak is rendben, nem csapágyas, nem görbe. Az első nagy probléma a tárcsák körül adódik. Mennyiségből nincs hiány, azonban több, különböző gyártó, különböző korú és minőségű terméke, a végletekig összekeverve. Ahány tárcsa, annyi féle 20 kiló, hát rúddal nyomva vannak gondok a balansszal. Sajnos nem elég a több helyen is látható felirat arról, hogy tedd vissza a tárcsát a helyére, azt is tudni kéne, hol a helye.

Deadlifttel folytatom. A terem rekortán borítású, annak is az igényesebb változatából, a guggolóállványoknál ráadásul dupla, dobbantó is van fából, tükör is. Minden adott, megvan annak a húszas tárcsának is a párja, ami a terem másik végében kellett volna fekvenyomni.

Az egykezes súlyzók mérhetetlen választékát csak távolról csodálom meg. Ott rend van, méret szerint sorakoznak, szuper minőségűek.

Géppark

Onnan indulunk, hogy minden van, ami gép. A klasszikusabb darabok és a legmodernebb kiadványok eklekticizmusa olyan érzést kelt, hogy ezen a helyen minden apró mozdulatot meg tudok csinálni szabadsúllyal, gépen, és csigás ellenállással is. Az utóbbi típusba tartozó felszerelés elképesztően profi, akárcsak az emberi kézre formált fogásszett hozzá.

Ide tartoznak még a kardiógépek is. Szinte minden típus megtalálható a témában, futópadból kimondottan sok. A gépeket az óriási ablakoknak hátat fordítva lehet használni. Nem látja senki a szenvedő fejed, de a hátadra jön a huzat. A szellőztetés egyébként ránézésre remekül megoldható lenne, de így nyáron légkondi üzemelt.

Ami hiányzott

Alapvetően gyúróterembe indultam, a szó legjobb értelmében, és bár az előzetes várakozásaimat a terem jócskán felülmúlta, mégis belém költözött a telhetetlenség. A fitneszgépek és felszerelések legújabb generációjára vonatkozó igényesség mellé úgy éreztem, elfértek volna más edzésrendszerek is. Kettlebellekbe nagy öröm volt például belefutni, és ugyanígy örültem volna a funkcionális edzések néhány hasonlóan puritán alapeszközének is. Ugrózsámolyba, instabil párkákba, például.

Mindettől függetlenül a hely felülmúlta az elvárásaimat, már azokat az elvárásaimat, amit egy konditeremtől általában elvárok. A kellemes hangulathoz sokat ad a rengeteg természetes fény, ami a neoncsőnél fényévekkel több energiát sugároz, mindez pedig az edzésmorálra, a motivációra is kihat.

Ha egy mondatban kellene jellemeznem a helyet, így ezt írnám: A Lantos Johnny Fitnessben minden adott, amivel megfelelő eltökéltség mellett minőségi fizikum fejleszthető.

Cím: Budapest 1191, Üllői út 243.

Honlap: www.lantosjohnnyfitness.com

Nyitva tartás: Hétfőtől ­- péntekig: 6:00­ - 22:00, szombaton és vasárnap: 8:00 - 20:00

Összességében így éreztük magunkat: 5/5 pont

Árak: Egy belépő 1250 forint, havi korlátlan bérlet 10.500 forint. További részletek itt!

XS, S, M, L, XL-es és XXL-es All You Can Move kártyával is igénybe vehető a terem, azaz havi 4900 forinttól.

Recepció: 5/5 pont

Terem berendezése, stílusa: 5/5 pont

Gépek állapota: 5/5 pont

Öltöző: 5/5 pont

Tisztaság: 5/5 pont

Ajánlanám barátoknak? Igen.

Megközelíthetőség: van ingyenes parkoló, kocsival hetát nem gond. 3-as metróval a határ úti megállótól sétatávolságra van, de ha nagyon fáradt vagy, az 50-es villamos majdnem házhoz visz.

Hirdetés
Hirdetés
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek