A sminklemosó kendő az új közellenség

A Glamour krémmániás, bár a ráncokkal szemben meglepően közönyös szerzőjét olvasva az az érzése támadhat az embernek, hogy a sminklemosó kendő ördögtől való dolog, vagy legalábbis veszélyes hulladék.

Az arcával szemlátomást sokat foglalkozó, kollégái körében valószínűleg főleg kendőellenes kirohanásairól ismert hölgy szemlátomást alig-alig tud olyan szituációt elképzelni, amikor jól jöhet egy ilyen kendő. Ő még a szakítás után ágyban sírós időszakokra is tartogat az ágya mellett egy adag micellás arctisztító vizet és néhány vattakorongot.

Nem, nem, soha!

Dr. Joshua Zeichner, a New York-i Mount Sinai kórház bőrgyógyászattal kapcsolatos kutatásokat vezető szakorvosa szerint is problémás persze a kendők használata, a nem igazán „tisztító”, sokkal inkább „elmaszatoló” kendőkön megtalálható tartósítószerek, oldószerek és emugeálószerek ugyanis valóban okozhatnak irritációt és gyulladásokat. Más kérdés, hogy még mindig sokkal egészségesebb a kendőzés, mint sminkben aludni vagy végleg lemondani az arctisztításról.

shutterstock 169277783

Lassú víz arcot mos

A bőrgyógyász szerint azonban mindenképp kerülendő az arc kendőkkel való dörzsölése, ez ugyanis először enyhe gyulladásokhoz, később pedig pigmentzavarokhoz és a kelleténél korábban megjelenő ráncok kialakulásához is vezethet. Erősen ajánlott tehát a sminklemosó kendők használata után, hogy egy-egy arctisztítót is bevessen az, aki el akarja kerülni mindezt és valóban tiszta arccal akar ágyba bújni. A Glamour kendőellenes propagandájának agytrösztje szerint sokat segíthet a rossz beidegződések levetkőzésében, ha valaki a bejárati ajtón való belépés után rögtön a fürdőszoba felé veszi az útját, és amint hazatér, lemossa az arcát is. Így elkerülhető, hogy valakinek már csak arra maradjon energiája elalvás előtt, hogy előbányásszon egy kósza kendőt a táskájából, és kispárna helyett azon aludjon el.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek