OFFLINE

És te mennyit tudsz a világ fővárosairól?

2017. szeptember 2., szombat 13:25

Külföldi cserediákokkal szerveztünk egy vetélkedőt néhány éve arról, ki ismeri jobban a másik országát. Az egyik kérdésünk az volt, honnan kapta Budapest a nevét. Négy lehetőségből lehetett választani. A legtöbben pedig azt a választ ikszelték, hogy I. Budapest magyar király nevezte el saját magáról, pedig többen is jártak már a magyar fővárosban. Ehhez képest nálunk már ált suliban divat volt tudni az ilyet - gondoltam, igaz nem a név eredetét. 

Ezen felbuzdulva a világ fővárosairól állítottunk össze most nektek néhány kérdést. Ha régen foglalkoztál már ilyesmivel, de biztos vagy magadban, ha földrajzból érettségiztél, de kemény volt a nyár, vagy egyszerűen csak próbára tennéd magad, kattints! Helyes válaszok a kérdések után. Már csak ezért is megéri.

fővároskviz

Minden kérdés megválaszolására 60 másodperc áll rendelkezésére. Jelölje meg a helyes választ, majd vagy várja ki az idő végét, vagy kattintson a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbálja meg újra.
Indulhat a kvíz »

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta