Food Truck Show: lecsó és madridi pacal is kapható

Több mint 50 furgonból ehettek jókat a Kincsem Parkban. Mutatjuk az újdonságokat!

Az iskolakezdés előtti hétvégén tartják a VI. Food Truck Showt a Kincsem Parkban, ahol nemzetközi ló- és agárversenyekre is fogadhattok, ha már eldöntöttétek, hogy milyen street food kajákat kóstoltok meg az 52 büfékocsi kínálatából. Idén hét új furgonnal bővült a brigád, sőt egy könyvet is piacra dobtak, aminek köszönhetően már otthon is elkészíthetitek a legtutibb truck recepteket, például a csülöktepertős pogácsát, a mexikói húsgolyót vagy a palóc krémlevest.

Lecsekkoltuk, mit tudnak az új versenyzők, mint például a Lecsó Macsó, a Palacsintruck édes és sós palacsintája, a mindenmentes Waffel vagy a Malacpofa BBQ-s urugay-i marhanyaka és ismert gasztroarcokat, bloggereket is megkérdeztünk, hogy ők milyen szempontok alapján választanak egy olyan helyzetben, ahol ennyire rengeteg a lehetőség.

“Nekem ez egy olyan alkalom, ahol igyekszem mindet kipróbálni, mert így össze tudom hasonlítani, egy kalap alatt elintézem őket, ideális szituáció, versenynek fogom fel, ahol én vagyok a titkos zsűri, amelyik a legjobb, oda visszamegyek, másrészről olyanokkal is találkozom, akikről esetleg nem is tudtam. Kihasználom, hogy mindenki együtt van es tobzódhatok” - mondta az RTL KLUB-os gasztoműsorokból ismert ételkritikus, Vajda Pierre.

“Soha nem érkezem farkaséhesen, hogy ne vessem rá magam az első lehetőségre - szeretek előbb kicsit körbenézni, és felmérni a helyzetet. Igyekszem olyan ételeket megkóstolni, ami nem jön szembe minden nap - egy olyan étterem standját, ami az ország másik végén van, vagy egy olyan food truck kínálatát, ami a város másik végén van, előnyben részesítem a gasztrós rendezvényeken. Lehet, hogy furán hangzik, de azt is megnézem, hogy milyen hangulata van az alkalmazottaknak - nem kedvelem sem a flegma brigádot, sem a szőrös szívű főnököt, akik miatt megfeszült arcok kínálják a kaját a pult mögül” - állítja a Dacota blog szerzője, a Nosalty munkatársa, Nemes Nóra.

Akik az ország tortája és a Kenyérlelke esetében hiányolták a séfek rémálmát, a minden-, például glutén mentességet, azoknak a Food Truck shown nincs mitől tartaniuk, mivel több kocsi is gondolt az allergiásokra, vegánokra és vegetáriánusokra bár szerintem a tömeg nagy része továbbra is az izmosabb hamburgerek miatt jön egy ilyen buliba.

“Ha eljutok egy ilyen vagy hasonló rendezvényre, akkor velem az a baj, hogy szívem szerint mindent megkóstolnék. Általában nagyon izgalmas a kínálat, nehéz a döntés, éppen ezért én először körbesétálok, hogy felmérjem a lehetőségeket. Igyekszem közel menni és megnézni, először csak a szememmel azt, amit kaphatok. Végül visszatérek oda, ahol nekem izgalmas, újszaerű vagy olyan ételt láttam, amit már jól ismererünk, de valami plusszal, valami újjal ruháztak fel, vagyis divatosan szólva újragondoltak. Szeretem más nemzetek ételeit is megkóstolni, és mindig vannak olyan résztvevők, akiknek már a neve garancia arra, hogy náluk érdemes sorba állni” - mondta a Limara Péksége szerzője. Kattintsatok a galériára és nézzétek meg, hogy milyen újdonságokat találtok a Food Truck shown!

Oszd meg másokkal is!
Mustra