OFFLINE

Sárga csillagos felvarróval fogott mellé a Miu Miu

2017. augusztus 25., péntek 12:40

Egy aktív Facebook-felhasználó intézte el, hogy levegyék a polcokról a Miu Miu elő-őszi kollekciójának csillagos darabjait, mondván, a sárga díszítőelemek és azok elhelyezése túlságosan is hasonlítanak arra a csillagra, amit minden zsidónak kötelezően fel kellett varrnia ruhájára a második világháború idején.

Kísértetiesen hasonlóan járt a Miu Miu, mint 2014-ben a Zara, pedig azért ők mintha kisebbet hibáztak volna: míg anno a fast fashion óriás hatágú sárga csillagos (és börtöncsíkos) gyerekruhát árult, a Miu Miu ötágú csillagalakú felvarrókkal akarta feldobni ruháit – hiába, a Jewish Chick nevű Facebook-felhasználó ugyanis hadjáratot indított a márka ellen, mondván, a sárga csillag elhelyezése és megjelenése bántó – írja a Daily Mail.

Akciója hamar komoly sikert ért el, nem csak a kanadai Holt Renfew nevű bolt polcairól – amire panaszkodott Jewish Chick – vették le a Miu Miu elő-őszi kollekciójának csillagos darabjait, hanem teljesen eltűntek mindenhonnan. A szorgos felhasználó ezzel a bejegyzéssel indította el a lavinát augusztus 21-én, ami mostanra már meg is hozta gyümölcsét:

A Miu Miu ugyanis tudta, mi az egyetlen, amit egy márka tehet, ha a felhasználók a közösségi médiában háborognak: elnézést kért és azonnal kivonták a forgalomból a sárga felvarrós ruhákat. "A Miu Miunak nem állt szándékában semmilyen politikai vagy vallási állásfoglalást tenni, elnézést kérünk mindenkitől, akit megbántottunk. Említett ruhákat azonnal kivontuk a forgalomból" – adta ki közleményben a márka szóvivője, Preia Narendra. (A Holt Renfew sem késlekedett, mégis kapott pár egycsillagos értékelést.)

Nem most kezdték

Az egészhez azért hozzá tartozik, hogy a Miu Miu szezonok óta felvarrós kabátokat, szoknyákat dob piacra, a mostani elő-őszi kollekciónak is szerves része a rengeteg felvarró és csili-vili ruhadísz. A rengeteg felvarró közül csak egy a sárga, "John" feliratú, mely egy ruhára, dzsekire és egy szoknyára került fel. Attól eltekintve, hogy elég csúnyák a cuccok és mégis, miért venne valaki 3000 euro körüli áron egy olyan női dzsekit, amire az van írva, hogy "John", a vallási felháborodás túlzónak tűnik. A csillag nem hat-, hanem ötágú, és nem egymagában szerepel a ruhán, hanem más felvarrók – például egy rózsaszín flamingó – társaságában. Mondhatnánk, hogy vicces, hogy 2017. máricusában a párizsi divathéten még senkit nem zavart a dizájn Poppy Delevingne dzsekijén, most meg percek alatt eltüntették a sárga csillagokat, de végülis nem az.

A galériában találsz még pár képet a Miu Miu felvarrós kollekcióiról, ha van kedved, nézd meg őket. Ha épp csak szavaznál egyet, azt is megteheted: szerinted is bántó a Miu Miu "John" csillaga vagy nem érted a felháborodást?

Hasonlít vagy nem?

  • 143
    Hasonlít a hatágú sárga csillagra, hiba volt ilyet tervezni!
  • 205
    Én magamtól nem szúrtam volna ki a hasonlóságot.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

SZUBKULT 3 világhírű márka, amit migránsok virágoztattak fel

Három olyan világhírű márka pálfordulását mutatom be, amelyeket a közelmúltban bevándorló tervezők keltettek újra életre.

PSZICHOLIGHT Így állj neki a befejezetlen dolgaidnak

Sok befejezetlen és abbamaradt dolgunk van az életben. Nekem is van vagy féltucat. Egy személyes példán keresztül mutatom be, hogyan gyűrhetjük le ezeket, ha ismerjük az útközben felmerülő buktatókat.

LINGOHOLIC Két szuper trükk német (vagy más) névelőkhöz

Ha sosem értetted, hogyan lehetséges megtanulni minden egyes főnévről, hogy milyen nemű, most mutatok két olyan módszert, ami sokszorosára növeli az esélyeidet!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta