Van, aki nem rajong a Chanel félmilliós bumerángjáért

Menő vagy ciki a Chanel bumerángja?

A kérdéses bumeráng a Chanel 2017-es, teniszütőket és csodaszép pici evezőkkel érkező szörfdeszkákat is felvonultató nyári kollekciójának kiegészítői között kapott helyett. A közel félmillió forintot kóstáló bumeráng sokaknál kiverte a biztosítékot, és rengetegen vádolták a divatházat azzal, hogy kisajátítja/meglopja/kineveti az ausztrál bennszülöttek büszkeségét.

Ne fogjátok vissza a Chanelt!

Ahogy az ilyenkor lenni szokott, első látásra persze viszonyleg kevés bennszülöttet találni az amerikai dalszerző és sminkes Jefree Star nagy port kavart posztja alatt. Lehet, hogy azért, mert az ausztrál őslakosok többségét inkább a népírtások emléke, vagy az 1999-ben érkező, cseppet talán megkésett bocsánatkérés zavarja, és nem a Chanel bumerángjai. Mindenesetre azóta visszafogta magát a Chanel, jelenleg ugyanis csak elképesztően puhának tűnő alvómaszkokat és párnákat lehet csak fellelni az oldalukon. 

Having so much fun with my new #Chanel boomerang 🖤

A post shared by Jeffree Star (@jeffreestar) on

Gyere, játsszunk a Chanel bumerángommal!

Az inkább vicces, mint felháborító Chanel hajítófa körül kialakult botrány és a megbántott őslakosok miatt persze egy bocsánatkérés-jellegű közleményt is ki kellett, hogy adjon a divatház, ami elég abszurdnak tűnik, tekintve hogy a megjelenése óta eltelt nagyjából 40.000 év alatt meglehetősen kiüresedett és mindennapossá vált az ausztrál őslakosok vadászeszközének ábrázolása.

Szóval továbbra is ér régi Bumeráng adásokat hallgatni, és ha valaki menővel szavaz a cikk alatt, megkezdheti a vadászatot az eredeti félmilliós árcédulánál jelenleg valószínűleg csak drágábban beszerezhető kiegészítőre. Elvégre ahogy a Gucci paravánokra, úgy a Chanel bumerángjára is igaz: paravánt, luxusbumerángot csak egyszer vesz az ember. 

Oszd meg másokkal is!
Menő! (376) (374) Ciki!
Mustra