Britney Spearst és Gustav Klimtet az isten is egymásnak teremtette

A bulvárhírek főszereplői és a festészet legnagyobbjai meglepően harmonikus összhatást keltenek egymás mellett.

Neked mi jut eszedbe a Spice Girlsről, Kim Kardashianről, vagy épp a sportautójában – ezúttal ruhában – kuporgó Britney Spearsről? Ha a szecesszió és Gustav Klimt szimbolizmusa vagy Picasso a kubizmust megelőlegző Avignoni kisasszonyok című képe, sok kellemes pillanatot szerezhetsz magadnak a TabloidArtHistory a bulvárt a festészet legkiemelkedőbb alkotásaival kényszerházasságra léptető kollázsainak végigböngészésével. 

Kanye & Taylor Swift x Rubens

A művészettörténetet tanult két skót egyetemista és egy amerikai elvtársuk közreműködésének gyümölcseként létrejött gyűjteménnyel egyébként az szeretné demonstrálni a trió, mennyire nevetséges, ha valaki kizárólag a „magas- vagy elitművészet” alkotásait hajlandó figyelemre méltatni, figyelmen kívül hagyva az olyan nem kevésbé emblematikus és festői pillanatokat, mint például Kanye West és Taylor Swift színpadi hercehurcája a 2009-es VMA díjátadón.

Donald Trump x Francis Bacon

A sokszor elképesztően találó kollázsok csodaszép és gyakran nyugtalanítóan realisztikus hidat vernek a tömegkultúra bulvárlapok címlapjait is megjárt pillanatai, és egy-egy művész stílusa között, Donald Trump megválasztásának abszurditásához például tökéletesen passzol Francis Bacon egy-egy jellegzetes ezüstös színben tündöklő szürreális szörnyfigurája.

Kate Moss x John William Waterhouse

Persze rengeteg egyszerűen vicces vagy nevetséges kép is született már a pop rajongó művészettörténészek szorgos munkájának következményeként, a Temzéből előbukkanó, kissé megviselt Kate Moss például valóban olyan, mint egy 1900-as sellő.

Spice Girls x Picasso

Azért a Spice Girls tagjai nem biztos, hogy örülnének neki, hogy az Avignoni kisasszonyok, azaz egy bordélyház öt szorgos dolgozója mellett jutott csak nekik hely. Bár úgy is fel lehet fogni a dolgot, hogy A Spice Girls Picassoval került közös képeslapra, ami azért igazi mérföldkő a csapat hagyatéka szempontjából. 

Oszd meg másokkal is!
Mustra