OFFLINE

Ezért visz magával egy fekete szettet Katalin

2017. augusztus 9., szerda 10:37

Az ok elég morbid, de érthető.

A brit királyi család nagyon szigorú szabályok szerint öltözködik, spontaneitásra semmi lehetőség vagy esély. Minden külföldi útra egy rahedli ruhát visz magával Katalin hercegné, van, hogy egy nap többször is átöltözik és milliós tétel egy utazós ruhatár. A pontos tervezéssel együtt biztosak lehetünk benne, hogy mindig van Katalin – és Vilmos – bőröndjében egy olyan ruha, amit jó eséllyel nem fogunk látni: a The Independent úgy tudja, bárki külföldre megy a királyi családból, kell vigyen magával egy teljes fekete szettet.

Az ok morbid, de praktikus: ha az út ideje alatt valamelyik királyi családtag elhunyna, a hazatérő előkelőségek már talpig gyászruhában tudnának kiszállni a repülőből. Az egy fekete ruha elcsomagolásával elkerülhető tehát egy olyan kínos hiba, hogy míg a nemzet gyászol, Katalin és Vilmos rózsaszín játszóruhában integet a frissen leszállt repülő ajtajában. Hiába a hasznos szabály, 1952-ben II. Erzsébet (majdnem) hibázott: Kenyából utazott haza Fülöp herceggel, és édesapja elhunyt, míg külföldön tartózkodtak. Nem volt nála fekete ruha, de megoldották a problémát: a repülőn maradt a londoni landolás után, míg nem hoztak neki egy megfelelő gyászruhát.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta