11 trend, amit érdemes beépíteni a ruhatárba

A divatházak Resort kollekcióit elnézve divat lesz a fehér blúz, a rojtozott farmer és a sárga minden árnyalata.

Nemcsak az olyan luxusházak mutatták be 2018-as nyaralós kollekcióikat, mint a Chanel vagy a Gucci, hanem más, hétköznapiasabb, hordhatóbb formákban gondolkodó tervezők is, akik szerint divatba jön például a csíkos, a virágmintás, a citrus árnyalatok, illetve újra felbukkan a monokróm trend. A hajtás után mutatjuk, hogy milyen szereléseket érdemes keresni a butikokban a következő szezonban!

1. Trapéznadrág

Legnagyobb meglepetésünkre és örömünkre nemcsak a csípőnadrágok jönnek divatba novembertől, hanem a hasonlóképpen előnytelen, de esztétikusabb trapéz pantallók is. A fazon menő lesz földig érő és bokaverdeső hosszban, fekete, pasztellkék, rózsaszín és bézs árnyalatban is.

2. Bátran halmozd egymásra a színeket

Nem sokáig parkoltatták a divatházak a színblokkolt trendet, ami érthető, mivel az élénk színekkel való kísérletezés számos variációt rejt magában. A Versace szerint jól passzol a lila a sárgával, míg Thom Browne a harsány zöldet és a sötétkéket eresztette össze a szezonban.

3. Gomboljuk ki a fehér blúzt

A dekoltált fazon feltételezhetően a vállvillantós felsőket váltja a szezonban. Szerencsére legalább egy vagy inkább kettő fehér ing általában mindenkinek lóg a szekrényben, így be sem kell fektetni, elég ha ezúttal nem gomboljuk be a felső két-három gombot a jó dekoltázs reményében.

4. Rojtozott farmer

A farmer menőbb, mint valaha, nem véletlen, hogy a legtöbb dizájner kollekciójának központi elemévé vált az elmúlt időszakban. A klasszikus, strapabíró anyag koptatott, hímzett, szakadt és rojtos szélű formában jön divatba. Ha ennél is merészebbre vágysz, szerezz be egy plasztikfarmert, esetleg egy seggszellőztetős vagy alakváltós darabot!

5. Öltözz tetőtől-talpig egyszínűbe

Felesleges lesz keverni a színeket, egyszerűbb, ha csak egyetlen színt vagy annak árnyalatait kombináljuk. A felhozatalt elnézve menő lesz a sötétkék, a neonszínek, a piros, illetve a zöld a következő szezonban.

6. A sárga az új rózsaszín

Ki gondolta volna, hogy a citrus árnyalatok követik a lányos színt 2017 második felében? A luxusmárkák szerint divatba jön a citromsárga, a narancssárga, a vanília-, a mandarin-, illetve a klementinsárga.

7. Húzott, fodros szabásvonalak

A klasszikus húzott technika több formában is divatban van a teljesen behúzotton át a visszafogottabb fazonig, legalábbis a Missoni, a Preen és Diana von Furstenberg szerint biztosan ilyen szoknyában vagy maxiruhában fogjuk tölteni a következő évet.

8. Nem ússzuk meg a zoknikat

A tervezők annyira biztosak a sportos zokni trendben, hogy még a nyaralós kollekciókat is megszórták pár boka felett elvágott zoknival, amit állítólag szandállal és pacskerrel kombinálunk majd. Bár igazából mindenhez menő lesz zoknit húzni, a jól szabott zakón és a koktélruhán át a farmercuccig.

9. Trópusi nyomatok

Talán ez a trend igazodik a leginkább a szóban forgó nyaralós kollekciókhoz, bár egyébként is van egy ilyen hullám az utcai divatban, nem véletlenül építették be a Hawaii mintás ingeket sem a férfi divatba a tervezők. A virágok annyira népszerűek a szezonban, hogy nem lesz ciki más virágnyomattal, esetleg kockással vagy csíkossal kombinálni őket.

10. Oldalt csíkos gatyák

Még a játszósruha trendek köszönnek vissza az oldalt csíkos nadrágokról, ami többek között a Monse, a Louis Vuitton és az MSGM szerint lesz divatos elsősorban pizsama és tréninggatya stílusban.

11. Függőleges csíkok

Leginkább fekete-fehér, fehér-fekete, valamint sötétkék-fehér formában lesz divatban a csíkos nadrágkosztüm. A bő csíkos pantalló a többi trendhez igazodva rojtozott, bokaverdeső és földig érő fazonban lesz sikkes, míg a zakót rövid, sportos, klasszikus és túlméretezett méretben hordjuk majd. Kattintsatok a galériára és nézzétek meg, hogy milyen ruhákat hordunk majd a Resort kollekciókból!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek