OFFLINE

Fogyóban a séfek türelme a kitalált ételallergiákkal szemben

2017. augusztus 1., kedd 14:51

A csirkét rendelő vegákért sem rajong az ausztrál szakács, Patrick Friesen.

Patrick Friesen, egy Sidney-i étterem séfje beleunt egy kicsit abba, hogy manapság valóban szembetűnően és gyanúsan nagy a különböző ételallergiákkal rendelkezők aránya. Persze valószínűleg nem olyan keményvonalas szakácsról van szó, aki úgy oldaná meg a túlnépesedés és a speciális menük összeállítása jelentette pluszköltségek problémáját, hogy mondjuk minden csütörtökön csak azért is figyelmen kívül hagyná a súlyos ételallergiával rendelkező vendégek kéréseit. Friesent inkább az idegesíti, hogy egyre többen vannak azok is, akik nem allergiások vagy keményvonalas és aszkéta vegánok, csak egyszerűen válogatósak és imádnak hisztizni. 

Kenyeret nem ehetek, süti jöhet

Aki pedig mások komoly ételallergiái mögé bújva próbálja leplezni a saját kis hülyeségeit, és gluténérzékenynek hazudja magát, de csak akkor, ha kenyérről van szó; vagy épp azt állítja, hogy vega vagy csak halételeket fogyaszt, de azért egy csirkeszárnyat elfogadna, úgy tűnik, nem nagyon számíthat a séfek türelmére. Persze jópáran rámutattak azóta a szakács kirohanása láttán, hogy valóban létezik olyan, aki az osztrigaszószt a rákfélékre és a kagylókra való allergiája ellenére megeheti, tény azonban, hogy minél többen találnak ki maguknak pusztán kedvtelésből ételallergiákat, annál kevésbé veszik komolyan a séfek azokat, akiknek valóban komoly allergiái vannak. 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta