OFFLINE

Menstruációs vért és striákat fest a feminista művész

2017. július 30., vasárnap 09:14

A spanyol Zintetát zavarja, hogy nem fogadjuk el magunkat úgy, ahogy vagyunk.

Akár a fiatal brit dizájner, Lili Murphy-Johnson menstruáció ihlette ékszerei is inspirálhatták a barcelonai feminista művészt, Cinta Tort Cartrót, aki Zinteta néven tölti fel figyelemfelkeltő alkotásait az Instagramra és a Facebookra.

Obsérvalas, léelas, descúbrelas y ámalas. Estrías ***** Des de bien pequeñitxs nos hacen odiar todo aquello que tenemos en nuestro cuerpo e intentan constantemente que eliminemos todo aquello que para ellos no es normal: las manchas, las pecas, los pelos, y un sinfín de cosas más, y... las estrías. Las estrías son aquellas marcas que muchxs de nosotrxs tenemos en la piel. Me pasé años odiándolas e intentando encontrar una manera de eliminarlas, hasta que me dí cuenta que si no las aceptaba no me estaba aceptando a mi misma. Hace unos pocos años que he empezado a trabajar el amor propio y a aceptar y ver todo lo que hay en mi cuerpo. Aceptar todo esto es aceptar tus raíces, tu historia, todo lo que hay en él y, al fin y al cabo, aceptarte a ti misma. Las estrías son parte de nuestra esencia, nuestros momentos, de nuestras vidas, de nuestras historias y de nosotrxs. Son tan bellas que no se como a veces consiguen que las odiemos. Observarlas es terapéutico. No dejas que se metan con todo lo que tienes y todo lo que eres. Quererse es un acto revolucionario.

Una publicación compartida de ¿ Cinta Tort Cartró (@zinteta) el

A 21 éves művész azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy különböző női testekre pingált szivárvány- vagy pasztellszín csíkokat, illetve neonpacákat. Ezzel elsősorban azokhoz a nőkhöz kívánt szólni, akik szégyellik "tökéletlenségüket", striás hátsójukat, narancsbőrüket, mellüket vagy a menstráció alatt összevérzett fehérneműjüket.

#freethenipple ***

Una publicación compartida de ¿ Cinta Tort Cartró (@zinteta) el

“A testünkön megjelenő csíkok is mi vagyunk, az is egy darab a múltunkból, az életünkből. Ha elfogadod ezt, akkor elfogadod a múltad, a gyökereid, a történeted, egy szóval önmagadat” – magyarázza munkáját a több mint 27 ezer Insta követőt számláló spanyol művész.

#manchoynomedoyasco Hola a todxs. Gracias. Estos dos últimos días han pasado cosas muy "heavys". Antes de ayer me hicieron una entrevista desde Nueva York y ayer me encontré con un artículo en la red sobre mi trabajo, aluciné. Pero hoy... esta mañana, me he encontrado con un artículo sobre mi trabajo en la edición digital de Metro Newspaper (UK). Y lo más gracioso es que me ha dado por buscar mi nombre (Cinta Tort Cartró) en google y me he encontrado con mogollón de artículos que hacían referencia a mis producciones, artículos en mogollón de idiomas... lo estoy flipando y creo que no voy a ser consciente de ello durante unos días. Espero que llegue a muchas personas y que puedan reflexionar sobre toda la lucha que hay en esto. Estoy muy feliz, la verdad que estoy muy en shock y no se muy bien que decir. Un gracias queda pequeño. Un gràcies es queda molt petit**

Una publicación compartida de ¿ Cinta Tort Cartró (@zinteta) el

“Ez az egész az önkijezésből indult ki, de gyorsan átalakult a férfiak által uralt kultúránk társadalmi kommentárjává” – mondta a #manchoynomedoyasco néven futó projektről a művész.

“Összevérzem magam és nem undorodom tőle. 2017-ben élünk, miért kell még mindig szégyenkezni a menstruáció miatt?”- mondta a testünk elfogadására buzdító feminista, aki művészetével gyakran hívja fel a figyelmet a rasszizmusra és az idegengyűlöletre is.

#manchoynomedoyasco

Una publicación compartida de ¿ Cinta Tort Cartró (@zinteta) el

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta