OFFLINE

A Chanel ledózerolt pár Amazon árust

2017. július 27., csütörtök 16:43

30 Amazon árust tüntetett el a föld színéről a Chanel, bár valószínűleg nem lesz könnyű dolga, ha valóban be akarja rajtuk hajtani a bíró által neki ítélt milliókat.

Nagyjából 30 darab, a hamisítványaikat az Amazonon áruló eladót perelt be a morcos divatóriás, és bár nem nyertek annyit, amennyit akartak, az biztos, hogy ráijesztettek egy kicsit az utánzatok gyártóira. Eredetileg fejenként körülbelül 500 millió forintot akart a Chanel, de a bíró végül csak 25 millió forint megfizetésére kötelezte az eladókat. 

shutterstock 565884655

A Chanel egyébként biztosra ment, két magánnyomozót is felfogadtak például, akik rendeltek is ezt-azt az eladóktól, így nem nagyon tudta senki letagadni, hogy hamisítványokon helyezte el a Chanel logót. A döntés értelmében az Amazonnak le kell tiltania a koppintásokat áruló felhasználóit, és el kell tüntetnie a gagyi táskák nyomait az oldalról. Emellett az árusok számlái is lenullázásra kerülnek majd, az ő pénzük most már a Chanel pénze.

Persze valószínűleg így sem lesz mindenkinek 25 milliója, van olyan árus is, aki azt állítja, hogy mindössze 48 dollárt, azaz nagyjából 12.000 magyar forintot keresett a hamisítványokon, és egyébként is, „teljesen véletlenül” töltötte fel az oldalára azt a Chanel logós mobil tokot. De a Chanel számára nem is a pénz a lényeg itt, hisz még az eredeti, 15 milliárdos kárigény is csak elenyésző összeg az éves bevételeikhez képest. Ők valószínűleg csak azt akarták elérni, hogy kicsit megijedjenek azok, akik nyúlják tőlük az aprót.

Ezt a tárgyat vajon hamisítják amúgy?

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta