OFFLINE

Michael Kors megvette a Jimmy Choo-t

2017. július 26., szerda 14:38

Vajon ez azt jelenti, hogy a Kors táskákhoz hasonlóan a celebnők kedvenc körömcipői is megfizethetőek lesznek?

Április óta nagy az izgalom, hogy ki veszi meg a celebnők egyik kedvenc luxuscipő márkáját, a Jimmy Choo-t. A Reuters.com hozta le a hírt, miszerint Michael Kors 1,2 milliárd dollárért (313,7 milliárd forint) csapott le a cégre, ami eddig a német Reinmann család érdekeltségébe tartozó JAB Holding többségi tulajdonába tartozott.

A megállapodás értelmében a Jimmy Choo a továbbiakban az amerikai Michael Kors 100 százalékos tulajdonú leányvállalata lesz. Az efféle összeolvadás mostanában nem egyedülálló a divatszakmában, a Kors vetélytársának tartott Coach is bevásárolt menő kiegészítőket gyártó márkából, ők a Kate Spade-t vették meg 2,4 milliárd dollárért (617 milliárd forintért) ez év májusában.

“Nagy rajongói vagyunk Jimmy Choo csodálatos stílusának... Örömmel látjuk luxuscsoportunknál” – mondta a megfizethető luxusban utazó Kors, aki a nevét viselő cég tiszteletbeli elnöke és kreatívigazgatója. A dizájner szerint a felvásárlás számos lehetőséget és előnyt jelent a Jimmy Choo-nak, többek között lehetősége lesz a férfi luxuscipő-vonal fejlesztésére, valamint az online és a globális piacra való kilépésre, elsősorban a rohamléptekkel növekvő ázsiai terepre.

Az ikonikus körömcipőiről ismert Choo neve a 90-es évek óta felkapott a híresek és gazdagok körében, népszerűsége pedig akkor sem csökkent, mikor négy évvel ezelőtt a márka névadója és társ-alapítója, Tamara Mellon lerántotta a leplet a suszter körüli legendáról és azt állította önéletrajzi könyvében, hogy Jimmy Choo soha nem tervezett egyetlen cipőt sem a márkának.

„2000 végén a Jimmy Choo nyeresége körülbelül 3 millió font (1 milliárd forint) volt évente. Saját butikunk volt Londonban, de képviseltettük magunkat 450 nagyobb üzletben is, beleértve a Harrods és Selfridges áruházakat is. Mindezek tetejébe megnyertük a British Fashion Council (Brit Divattanács) díját, amit Jimmy vett át a nevünkben, bár a kivitelezésben semmilyen szinten nem vett részt” – mondja a Manolo Blahnikkal és Louboutinnel egy lapon emlegett Choo-ról az üzletasszony.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta