OFFLINE

Ivanka Trump nem tartja be apja törvényeit

2017. július 18., kedd 13:31

Az amerikai elnök lánya fütyül a szabályokra és továbbra is fillérekért, a tengerentúlon gyártatja ruháit.

Ellentmondásokkal teli Donald Trump napokban indult “Made in America” hete és sokaknak nem tetszik az sem, hogy Ivanka Trumpra jól láthatóan nem érvényesek az elnök “America First” programpontjai. Többekben aggodalmat keltett az is, hogy Donald Trump tanácsadója, Kellyanne Conway illegálisan reklámozta Ivanka Trump márkáját a televízióban, majd szőrén-szálán eltűnt az a jelentés, ami azokról a gyárakról készült, ahol a ruhák készülnek.

Washington Post készített egy mélyreható elemzést a márka tengerentúli kapcsolatairól, ami elég lehangoló lett. Az újságírók több egykori alkalmazottal is beszéltek és kiderítették, hogy a távoli-keleti gyári munkásokat alulfizették, illetve nem becsülték meg őket eléggé. “A havi fizetésemmel nemhogy jövőt nem tudok tervezni, de még a mindennapi kiadásokra sem elég” – állította egy indonéz nő, aki egy olyan gyárban dolgozott, melyben Ivanka Trumpnak is varrtak.

Bár ez hivatalosan már nem Ivanka Trump problémája, mivel a Fehér Házba való becuccolás miatt “lemondott” a nevét viselő márka igazgatói posztjáról, és úgy néz ki, hogy nem is vállal felelősséget a gyárakban történtekért és úgy tűnik, hogy a Trump családra egyébként sem vonatkoznak az elnök által hirdetett elvek, miszerint:

“Amerikai munkával, amerikai ügyességgel, amerikai terméket akarunk gyártani. Többé nem engedjük meg más országoknak, hogy kijátsszák a szabályokat, ellopják a munkahelyeinket és elszívják a gazdasági erőnk” – mondta a napokban Trump, aki hozzátette, hogy ha hazai gyártású árut vásárolnak az amerikaiak, akkor a profit, a bevétel, valamint sok munkahely is országon belül marad.

A lap jelentéséből többek között az is kiderült, hogy míg Trump nyomja a "Made in America" szöveget, egy konténerszállító Ho Chi Minh városából körülbelül 225 kiló külföldiek által készített Ivanka Trump márkájú felsőrészt rakott le Long Beach partjainál, további tíz hajó pedig a Csendes-óceán északi részéről, az Atlanti-óceánról, valamint Málta, Malajzia, Japán, Dél-Korea és Jemen kikötőiből indított, Ivanka Trump márkájú cipőkkel, kardigánokkal és bőrtáskákkal teli dobozokat hozott az Egyesült Államokba, ahová 2010 óta több mint 2000 ilyen szállítmány érkezett.

Eezek az adatok is azt támasztják alá a szerkesztők szerint, hogy az üzleti gyakorlat ellentmond annak a fő csapásiránynak, amivel Donald és Ivanka Trump büszkélkednek a Fehér Házban. És míg Trump büntetné azokat a vállalatokat, melyek a tengerentúlra szervezték ki a gyártást, addig Ivanka Trump cége külföldi gyárakkal dolgoztatott olyan országokban, mint Banglades, Indonézia vagy Kína, ahol az alacsony béren tartott munkások korlátozottan tudnak kiállni a jogaikért.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta