OFFLINE

Csak akkor bikini a bikinid, ha át tudod húzni egy jegygyűrűn

2017. július 10., hétfő 14:59

A bikini feltalálója egy nukleáris robbanáshoz érezte hasonlatosnak művét, ezért úgy döntött, a Bikini-atollról nevezi el a merész ruhadarabot.

A csupán 194 cm2-nyi anyagból készült, és botrányos módon még a köldököt is megmutató dizájnt egy autómérnöknek köszönhetjük, aki 1946-ban állt elő a 4 db háromszögből álló fürdőruhával. Louis Réard egyébként állítólag nem kevesebb mint 50.000 rajongói levelet kapott az USA nukleáris kísérleti robbantásainak színhelyéről, a Bikini-atollról elnevezett ruhadarabbal kapcsolatban. 

GettyImages-2665369
Fotó: Keystone / Getty Images Hungary

Otthon, a négy fal között mutogassák a köldöküket!

A 71. születésnapját nemrég ünneplő bikini valóban felkavarta az állóvizet: Réardnak még az is nehézségeket okozott, hogy egyáltalán találjon valakit, aki hajlandó volt felvenni és bemutatni a találmányát. Ez a valaki végül Micheline Bernardini, egy akkor 18 éves „egzotikus táncos” lett. A bikinit és magassarkút viselő Bernardini egyébként egy gyufásskatulya méretű dobozzal pózolt annak idején a kameráknak, így is kihangsúlyozva a 19. század végén még nagyestélyi méretű fürdőruhák legújabbikának pindurka méreteit. A századfordulón még inkább hulahopp karika volt az a jegygyűrű: a Huffington Post videóján látható is a szembetűnő, illetlen viselkedésért való letartóztatásokkal megspékelt fürdőruha-evolúció.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

SZUBKULT 3 világhírű márka, amit migránsok virágoztattak fel

Három olyan világhírű márka pálfordulását mutatom be, amelyeket a közelmúltban bevándorló tervezők keltettek újra életre.

PSZICHOLIGHT Így állj neki a befejezetlen dolgaidnak

Sok befejezetlen és abbamaradt dolgunk van az életben. Nekem is van vagy féltucat. Egy személyes példán keresztül mutatom be, hogyan gyűrhetjük le ezeket, ha ismerjük az útközben felmerülő buktatókat.

LINGOHOLIC Két szuper trükk német (vagy más) névelőkhöz

Ha sosem értetted, hogyan lehetséges megtanulni minden egyes főnévről, hogy milyen nemű, most mutatok két olyan módszert, ami sokszorosára növeli az esélyeidet!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta