Csak akkor bikini a bikinid, ha át tudod húzni egy jegygyűrűn

A bikini feltalálója egy nukleáris robbanáshoz érezte hasonlatosnak művét, ezért úgy döntött, a Bikini-atollról nevezi el a merész ruhadarabot.

A csupán 194 cm2-nyi anyagból készült, és botrányos módon még a köldököt is megmutató dizájnt egy autómérnöknek köszönhetjük, aki 1946-ban állt elő a 4 db háromszögből álló fürdőruhával. Louis Réard egyébként állítólag nem kevesebb mint 50.000 rajongói levelet kapott az USA nukleáris kísérleti robbantásainak színhelyéről, a Bikini-atollról elnevezett ruhadarabbal kapcsolatban. 

GettyImages-2665369
Keystone / Getty Images Hungary

Otthon, a négy fal között mutogassák a köldöküket!

A 71. születésnapját nemrég ünneplő bikini valóban felkavarta az állóvizet: Réardnak még az is nehézségeket okozott, hogy egyáltalán találjon valakit, aki hajlandó volt felvenni és bemutatni a találmányát. Ez a valaki végül Micheline Bernardini, egy akkor 18 éves „egzotikus táncos” lett. A bikinit és magassarkút viselő Bernardini egyébként egy gyufásskatulya méretű dobozzal pózolt annak idején a kameráknak, így is kihangsúlyozva a 19. század végén még nagyestélyi méretű fürdőruhák legújabbikának pindurka méreteit. A századfordulón még inkább hulahopp karika volt az a jegygyűrű: a Huffington Post videóján látható is a szembetűnő, illetlen viselkedésért való letartóztatásokkal megspékelt fürdőruha-evolúció.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek