OFFLINE

Most már konttyal is kapható Ken

2017. június 26., hétfő 15:42

A Mattel bővítette a Ken termékcsaládot, számos új frizura, bőr- és szemszín, és testalkat elérhető mostantól.

Barbie barátja/férje/élettársa most már afroamerikai, latin-amerikai és ázsiai kiadásban is kapható, ráadásul a hét különböző bőszín mellett két új testalkat is része lett a repertoárnak: most már létezik skinny és szélesvállú Ken is. Emellett új haj- és szemszínek is részét képezik a 15 babából álló kollekciónak, mely 9 különböző frizurát, többek között egy konttyal felfegyverzett, barista külsejű Kent is felvonultat. 

Ken is kikerekedett

Ken 1961-ben jelent meg a Mattel kínálatában, akkor találkozott Barbieval egy tévés reklám forgatásán. 56 évre, és a márka modell alkatú, illetve Barbie esetében inkább pornós testalkattal rendelkező babáinak folyamatosan csökkenő eladásaira volt tehát szükség ahhoz, hogy a babagyárosok kicsit inklúzívabb termékcsaládokkal álljanak elő. Barbie is csak tavaly indult hízásnak egyébként, akkor jelentek meg először a teltkarcsú, esetleg egyszerre teltebb ÉS afroamerikai babák. A kevésbé szénné gyúrt, skinny és zömökebb Kenek mindenképpen haladást jelentenek, hisz az viszonylag egyértelmű, hogy a szálkás és atlétatermetű babákkal játszó kislányok és kisfiúk saját magukról és későbbi partnereik testképéről alkotott vélekedésére hatással van az is, mivel áll épp elő a Mattel.

Hús-vér Ken

Ebből a szempontból jó hír, hogy most már kontyos és cornrowst viselő Kenek is léteznek, ugyanakkor valószínűleg mindez erodálja majd a Ken körül kialakult személyi kultuszt, kérdés tehát, mit jelent a Mattel számára, ha inklúzívabb, de jóval kevésbé emblematikusabb babákat kezd gyártani. Addig is itt van Justin Jedlica, a nagyjából 200 sebészeti beavatkozást maga mögött tudó, szép lassan hús-vér Kenné alakuló amerikai férfi , valamint Rodrigo Alves, aki lassan inkább a plasztikai sebésze legrosszabb reklámjává válik, mint Kenné:

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta