OFFLINE

Meghalt Carla Fendi

2017. június 20., kedd 15:57

Carla Fendi a szőrméiről és bőr kiegészítőiről híres luxusmárka üzleti tevékenységéért volt felelős.

Carla és négy lánytestvére volt felelős az 1925-ben, szüleik által alapított, először csak bőrrel és szőrmékkel foglalkozó családi vállalkozás igazi divatóriássá válásáért. Carla Fendi alapvetően az üzletvezetés koordinálásáért volt felelős, részben neki köszönhetjük tehát az NBA meccseken az első sorban helyet foglaló rapperek és sztárok nagy műgonddal kirakatba helyezett Fendi öveit.

Carla Fendi
Carla Fendi
Fotó: Venturelli / Getty Images Hungary

Persze ehhez Karl Lagereld 1965-ös, kreatív igazgatóként való csatlakozására is szükség volt, így vált igazán meghatározó névvé a Rómában alapított divatház. A márka kiegészítőit és férfi oldalát egyébként jelenleg az 5 lánytestvér egyikének, Annának a lánya, Silvia Veturini Fendi viszi. Itt tartanak most. Carla a Fendi 1999-es LVMH által való bekebelezése után már csak tiszteletbeli elnöki posztot töltött be a cégnél. 79 éves korában, hosszú betegség után távozott az élők sorából. 

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta