Budapesten tartották a kávésok csúcstalálkozóját

Szürcsölt, versenyzett és információt cserélt a szakma a Hungexpón. A három napos programon a kávéipar több mint 200 képviselője felvonult: mutatjuk, mit láttunk a World of Coffee Budapesten!

Nem sokkal az első Budapest Coffee Festivált követően került sor a World of Coffee Budapest 2017-re, amit a kelet-európai régióból elsőként rendezhettünk meg a Hungexpón. Persze ezen a rendezvényen is voltak bajnokságok, kóstolók és szakmai előadások, csak nagyban, mivel a három napos programon a kávéipar több mint 200 képviselője felvonult.

A nemzetközi kávé-csúcstalálkozón persze nemcsak az újdonságokkal és a kávéipar nagyjaival lehetett találkozni, volt itt minden az otthoni pörkölőtől kezdve a kávés cukorkán és likőrön át a dizájner csészéig vagy az ősi eljárással készített etióp kávéig.

Az érdeklődők workshopokon, fenntarthatósági fórumon, szemináriumokon, szimpóziumokon, oktatáson is részt vehettek, de felbukkant a Nemzetközi Női Kávé Egyesület (IWCA) is. A megszállottabbak pedig öt világbajnokságot izgulhattak végig,ha akartak.

És persze volt kávékóstolás is, ami így zajlott:

A szürcsölések és kávégéptapogatások mellett ugyanis Budapesten rendezték meg a World Brewers Cup-ot, ahol filteres technológiával kellett kávét készíteni. Ennél jóval látványosabb volt a World Latte Art versenyszám, a World Coffee in Good Spirits bajnokságon alkoholos kávéitalokat mutattak be, a The World Cezve/Ibrik versenyen török kávé jellegű italokat zsűríztek, míg a World Cup Tasters Bajnokságon kávékat kóstoltak. Kattintsatok a galériára és nézzétek meg, hogy hogyan is néz ki a világ egyik legkomolyabb kávés rendezvénye!

Kommentelnéd a cikket? Tedd meg a Facebookon, azaz itt:

Oszd meg másokkal is!
Mustra