Lampionok és ledek a netről? Az elegánstól a durva giccsig minden adott!

Lampionok, napelemes lámpák és a kettő keveréke teraszra, kertbe és szobába? Teljesen mindegy, a lényeg, hogy hangulata legyen! A neten rendelhető lehetőségek között burjánzik a fantázia, így ha csak partikelléknek szánjuk a díszítőelemeket, akkor sem járunk rosszul.

A világítás komoly vesszőparipánk, meggyőződésünk ugyanis, hogy a megfelelő fényekkel a leglepukkantabb helyiséget is meg lehet tölteni hangulattal. Korábban már írtunk arról, milyen könnyű megtalálni a neten, hogyan rendezhetjük be erkélyünk, teraszunk; az alábbiakban arra teszünk kísérletet, hogy be is világítsuk megfelelően a kicsinosított helyiséget, sőt kertekre, partikra és a lakásba is mutatunk szuper megoldásokat!

Erre ismételten a netet hívjuk segítségül, mert ha van rá időnk, hogy kivárjuk, amíg megérkezik az áru, akkor érdemes az Ebay-n és az Aliexpressen körbenéznünk, kiváltképp, ha különleges lampionokkal vagy színes ledekkel, ne adj isten napelemmel kívánnánk világítani. Természetesen egy-egy lampion rendelése esetén nem feltétlenül kell Kínáig mennünk, de többért már lehet érdemes, a lámpákért meg, hát, döntsétek el ti.

Először is, nem árt leszögezni, hogy a lampionok korántsem csak kültérre valók, ezért akkor is érdemes végigolvasni a cikket, ha netalántán nincs erkélyünk. Szuper meghittséget tudunk elintézni pusztán a háló vagy a nappali ekképpen történő megvilágításával, például így:

Jó, elképzelhető, hogy a csillagos led sokakban karácsonyi hangulatot kelt, de szerintünk szuper hangulata lehet egy meghitt vacsora utáni borozgatásnak ilyen környezetben, akár nyáron is.

No, de térjünk vissza eredeti témánkra, a kültéri világítóeszközökre, amikből számtalan vannak a neten jobbnál jobb ajánlatok. A méret természetesen itt is lényeg, de szuper színes példányokat találhatunk már 365 forint/darab áron az Ebay-en, de természetesen megvan minderre az Ali válasza is, ők két dollár körül (565 Ft) adják a legnagyobb gömböket. A kisebb gömbsorok is kelendőek lehetnek, ebből is van napelemes meg sima bedugós is, utóbbiból a tízes kiszereléshez már potom 1200 forintért hozzá lehet jutni.

Ledes kültéri lámpáktól, füzérektől szintén hemzseg az internet, csak az ízlésünk szab határt a legkülönbözőbb színes-szagos változatoknak, amitől lehetnek mindig világító szitakötőcskék ugyanúgy kertünkben, ahogy állandóan ragyogó virágocskák. És akkor még nem is beszéltünk a mozaik-lámpákról. Komolyan, sose gondoltam volna, hogy ilyen van, kiskertünk kikövezett útját különböző színekben pompázó napelemes lámpákkal tudjuk kivilágítani.

Lehet velünk vitatkozni, hogy mennyire ízléses egy-egy ilyen darab, talán ha egy színben választja az ember, még el lehet viselni. Van azonban a kerti napelemes lámpáknak komolyabb verziója itt, ez szerintünk elég elegáns megoldás, ha kerti ösvényt akarunk kijelölni vele, és nyolc darab kerül belőle hatezerbe, ami valljuk be nem nagy ár, ha különleges világítást akarunk varázsolni kiskertünkbe.

Persze az is előfordulhat, hogy csak partira rakunk fel ledeket, ebben az esetben meleg szívvel tudjuk ajánlani ezt a 3,5 méter hosszú, kétezer forintért vesztegett csodát, ami fákra aggatva könnyedén kijelölheti a partizásra szánt területet. Mélyebben bele kell nyúljunk a zsebünkbe, ráadásul rossz színekben adagolva kicsit hivalkodó, de léteznek világító gömbök is, egy darab 136 dollárért (38 ezer forint) jön el idáig, viszont jó hír, hogy ha most megrendeled, augusztus húszig tuti ideér...

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek