OFFLINE

Itt a LEGO és az Origami keveréke, a Trox

2017. június 4., vasárnap 13:17

A Troxokkal való építkezéshez szükség van némi Origami tudásra is, de itt csak egyféle dolgot kell megtanulni hajtogatni, utána már szabad a pálya, mindenki azt épít, amit akar.

Az új játék összekapcsolható elemekből áll, mint a LEGO, de az elemek tapintásra műanyagra emlékeztető papírból készülnek, ezért némi hajtogatásra is szükség van az építkezés megkezdéséhez. A Jonathan Bobrow által megálmodott építőjáték egyféle alapelemet tartalmaz, ebből legalább négy kell ahhoz, hogy létrejöjjön egy aztán további építkezésre felhasználható egység. A Curbed beszámolója alapján úgy tűnik, sikeres lehet a projekt, Jonathan agyszüleménye máris összeszedte az eredeti célkitűzésként megszabott 10.000 dollárt (~ 2.600.000 Ft).

8fdb167910d6e593bf65619f7166c2c1 original
Fotó: Kickstarter

Ikozaéderek hatéveseknek

A tetraéderek, oktaéderek, és ikozaéderek bűvöletében élők szeptemberben vehetik először kezükbe a Troxokat, egy 50 darabos készlethez jelenleg körülbelül 8000 Ft kicsengetésével lehet hozzájutni, de ezzel persze a projekt létrejöttét is támogatják a hozzájárulók. Az alkotó célja nem csak egy újabb cicák és tornyok felhúzására alkalmas építős játék létrehozása volt, azért választotta ezeket a formákat, mert szerinte fölöslegesen szűk korlátokat állítunk a gondolkodásunknak azzal, hogy mindig kockákkal és négyszögekkel dolgozunk, amikor építkezünk, sokkal szabadabb és jobb térlátást eredményezhet, ha más formákkal is megpróbálkozunk. Nem csak egy LEGO-t koppintó játékról van szó, a Troxok készségfejlesztő, hobbi építészek egész hadseregét előállító eszközök is lehetnek. Szerinted menő vagy ciki az új moduláris építőjáték?

61 szavazat 93 szavazat

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta