OFFLINE

Már 30 éve velünk van a Dirty Dancing

2017. május 17., szerda 15:24

Amikor életemben először láttam a Dirty dancing című filmet VHS-en a legjobb barátnőm zsúrján, annyira megbabonázott, hogy utána semmi másra nem vágytam, csak hogy a szüleim amerikai luxustáborba vigyenek, ahol aztán majd magától jön motoron/lovon/táncikálva a nekem szánt Patrick Swayze. Az eredetileg 1965-ben játszódó történet persze mind zeneileg, mind stílusilag megelőzte a korát, de ez nem zavarta az alkotókat, akik boldogan helyezték 1985-ös köntösbe a romantikus táncfilmet. 

A suliban minden Flash dance-es tökhülye volt, elvégre ki a túró akar hegeszteni egy hangárban, amikor lehet orvosszülők gazdag gyereke is egy nyári táborban, habos-babosban? És ezen még az sem segített, hogy akkortájt fogalmunk sem volt róla, hogy  nem is Jennifer Beals táncolta le a parkettről a vizsgabizottságot, hanem egy csomó másik táncos...

04

No, de visszatérve a Dirty dancingre, pont annyira volt meseszerű, hogy még beleférjen egy átlagos tini fantáziavilágába, ezért imádtuk az összes pillanatát, utána még évekig emelgetett boldog-boldogtalan a Balatonban, hátha egyszer meglesz az a bizonyos jelenet. Leszögezhetjük tehát, hogy az idén 30. születésnapját ünneplő Piszkos tánc kultfilm volt a maga idejében, bár piszkosnak, sőt akár dirty-nek különösebben sosem találtuk. 

A forgatásról, a főszereplőkről, a film utóéletéről a Port.hu-n olvashatsz bővebben >>>

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta