OFFLINE

Már 30 éve velünk van a Dirty Dancing

2017. május 17., szerda 15:24

Amikor életemben először láttam a Dirty dancing című filmet VHS-en a legjobb barátnőm zsúrján, annyira megbabonázott, hogy utána semmi másra nem vágytam, csak hogy a szüleim amerikai luxustáborba vigyenek, ahol aztán majd magától jön motoron/lovon/táncikálva a nekem szánt Patrick Swayze. Az eredetileg 1965-ben játszódó történet persze mind zeneileg, mind stílusilag megelőzte a korát, de ez nem zavarta az alkotókat, akik boldogan helyezték 1985-ös köntösbe a romantikus táncfilmet. 

A suliban minden Flash dance-es tökhülye volt, elvégre ki a túró akar hegeszteni egy hangárban, amikor lehet orvosszülők gazdag gyereke is egy nyári táborban, habos-babosban? És ezen még az sem segített, hogy akkortájt fogalmunk sem volt róla, hogy  nem is Jennifer Beals táncolta le a parkettről a vizsgabizottságot, hanem egy csomó másik táncos...

04

No, de visszatérve a Dirty dancingre, pont annyira volt meseszerű, hogy még beleférjen egy átlagos tini fantáziavilágába, ezért imádtuk az összes pillanatát, utána még évekig emelgetett boldog-boldogtalan a Balatonban, hátha egyszer meglesz az a bizonyos jelenet. Leszögezhetjük tehát, hogy az idén 30. születésnapját ünneplő Piszkos tánc kultfilm volt a maga idejében, bár piszkosnak, sőt akár dirty-nek különösebben sosem találtuk. 

A forgatásról, a főszereplőkről, a film utóéletéről a Port.hu-n olvashatsz bővebben >>>

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MTT Bionikus generátor, avagy így működik az elektromos angolna

Az elektromosságot az állatvilág egyes tagjai is előszeretettel használják. De hogyan csinálják? Hogyan működnek a természet áramfejlesztői?

CSAJOK ÉS PASIK A pénzes csávót választotta helyettem

A csajok a legjobb pasikat válogatják ki, a maguk módján. Ehhez néha egyértelmű igényeket fogalmaznak meg magukban, amikről te csak a legvégén értesülsz.

HATÁRÁTKELŐ Anglia a Brexit után már nem ugyanaz

Milyen messzire érdemes még kergetnünk az álmainkat? Most úgy érezzük, csöbörből kerültünk vödörbe. Merre tovább? Kell-e lépni? Irány Kanada? Dilemmák Brexit után.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés