OFFLINE

Íme a modellből lett kiegészítő tervező, Molnár Nini

2017. május 14., vasárnap 09:34

A Londonban élő és dolgozó fiatal dizájnerrel új kollekciójáról és jövőbeni terveiről beszélgettünk.

Nem Mihalik Enikő az egyetlen olyan modell, aki a tervezésre cserélné le a kifutók világát. A Sugarbirddel kollaboráló Mihalikhoz hasonlóan Molnár Nini is a divatszakmában szeretett volna maradni a modellévek után és belevágott a kiegészítőtervezésbe. A terv jól láthatóan bevált, a feltörekvő dizájnert két díjjal is jutalmazták munkásságáért a tavalyi évben. A hajtás után elolvashatjátok a táskatervezővel készített interjúnkat!

Modellként kezdted a karriered, már az elején tudtad, hogy a divatszakmán belül szeretnél a későbbiekben is érvényesülni, vagy ez a munka során alakult így?

Igen, 14 éves korom óta modellkedtem, de akkor még nem gondolkoztam semmilyen más divatszakmán belüli pozícióról. Valószínűleg a modellkedés sokat hozzátett a divatszeretetemhez, de ez a konkrét elképzelés, hogy táskatervező legyek, csak az egyetem után fogalmazódott meg bennem.

Mi kell szerinted sikerhez?

A sikerhez szerintem számtalan dolog kell. Fontos egy jó ötlet, a megfelelő időpont, de ami elengedhetetlen, az a kitartó kemény munka. Sokáig úgy gondoltam, hogy szerencse is kell, de rájöttem, hogy a szerencse valójából a kemény munkát jelenti. Boldog vagyok, hogy másfél év alatt már két díjat is a magaménak tudhatok, a Kreáció 2016 különdíját és a Glamour Women of the Year 2017 kiegészítőtervezői díját. Ezek az elismerések engem végtelenül motiválnak és biztatnak abba, hogy még keményebben dolgozzak.

Miért pont a kiegészítő tervezésnél kötöttél ki és nem a ruháknál?

Londonban jártam egyetemre, ahol a divat nagyon nagy szerepet játszik az emberek életében, persze csillagos árakon. Én a táskákhoz nagyon régóta vonzódom és nekem mindig is ez volt a legmeghatározóbb elem egy outfit-ben. Londonban élve mindig azon elmélkedtem, hogy miért nem lehet egyedi, divatos, minőségi táskát beszerezni megfizethető áron. És erre a hiányra rádöbbenve döntöttem el, hogy táskákat fogok tervezni. A ruhák kevésbé vonzottak, de elképzelhető, hogy a jövőben azzal is fogok foglalkozni.

Könnyebb Londonban érvényesülni tervezőként, mint Budapesten?

Én úgy gondolom mindenképp nehezebb Londonban érvényesülni, már csak a nagyobb verseny miatt vagy akár a magasabb költségek miatt is. De szerencsére nekem már kialakult egy vevőköröm Angliában, sőt a világ minden tájáról kapunk megrendéseket. Volt már vásárlóm az Egyesült Államokból, Japánból és Kanadából is.

Ki a célközönsége a táskáidnak?

Én azoknak a lányoknak, nőknek ajánlom a táskáim, akik szeretik a különleges dolgokat és szeretnek kitünni a tömegből. Korosztályra pedig nem szabnék határt, mert a fiatal lányok és még a barátom nagymamája is előszerettettel hordja a táskáimat.

Mik a terveid a jövőre nézve?

Egyfolytában izgalmas és érdekes darabokon dolgozunk, amik kitűnnek a szürke hétköznapokból. Most jött ki például az új Starbag Kollekció, ami egy nagyon praktikus kis táska egy pufi csillaggal díszítve. A csillag egyébként már a védjegyünké vált, több modellen is fellelhető. Nekem az a célom, hogy a vásárlóim magabiztosabbak legyenek ha a táskáimat hordják. Ezért is a mottónk:

“Ne felejtsd el, hogy a magabiztosságod a legjobb kiegészítőd. De a mi kiegészítőink is segítenek ebben!”

De ezen kívül azt szeretném, hogy minél több emberhez eljusson a márkám, mint itthon és külföldön is. És az sem titok, hogy az egyik álmom az, hogy a táskáim egy nap neves nemzetközi áruházak polcaira kerüljenek.

Kivel kollaborálnál legszívesebben?

Sokat szoktam erről ábrándozni. Nagyon sok divattervező van akire felnézek és inspirálnak. De egyszer szívesen kollaborálnék a Miu Miu-val, imádom a játékosságuk és a különleges színeket, anyagokat amikkel dolgoznak. Nagyon közel áll hozzám a stílusuk.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta