OFFLINE

Földönkívülieket lopott a Gucci?

2017. április 25., kedd 12:27

A Gucci legújabb, robotokkal és elfekkel gazdagon megszórt, földönkívülieket felvonultató kampányát plagizálással vádolja egy ufó-modelleket rajzolgató divattervező-aspiráns.

A Gucci földönkívüliekkel tarkított, néhány Gwar jellegű figurát is felvonultató kampányát ért plágiumvádakra maga Alessandro Michele, a divatház agytrösztje válaszolt. A Gucci instáján posztolt videókat egy divatot tanuló, és rendszeresen hasonló tematikájú űrlény-modelleket posztoló úr, Pierre-Louis Auvray találta kifogásolhatónak, mondván azok (szó szerint) kísértetiesen hasonlítanak az általa megálmodott szörnyekhez. 

A post shared by Gucci (@gucci) on

„Csak egy diák vagyok, keményen dolgozom a saját ötleteimen, sosem számítottam volna rá, hogy meglopnak” – mondja Pierre-Louis. Alessando Michele a Business of Fashionnek adott interjújában válaszolt is a vádakra, ő azt mondja, csak azután figyelt fel a rivális szörnyekre, miután a velük kapcsolatos vádak napvilágot láttak. A kampányt állítása szerint az általa látott, 70-es évekbeli fantasyk és sci-fik isnpirálták, amit ennek a gyöngyszemnek a főszereplője, és a Gucci kampány egy karaktere közti hasonlóságokat látva nem is nehéz elhinni.

A post shared by Gucci (@gucci) on

Michele szerint az is a Gucci ártatlanságát bizonyítja, hogy az ő projektjük tervezése hónapok óta folyamatban van, Auvray pedig csupán 7 hete állt elő a földönkívülieket felvonultató divatbemutatók ötletével. Azt mondja, elszomorította az eset, de esze ágában sincs háborúba indulnia Auvray-val. Talán egy GucciGhosthoz hasonló együttműködés is létrejön a vádaskodásból, hisz sokan a kukákat Gucci mintákkal telefújó Trouble Andrew esetét is peres úton, nem pedig közös kollekció létrehozásával próbálták volna rendezni. 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

KERTÉSZ Ötletek zöldségágyások beültetéséhez

A nyár általában a pihenés időszaka, ezért a legtöbben ilyenkor már nem akarnak intenzív gondoskodást megkövetelő zöldségeket vetni. Lássuk, mint lehet tenni!

OTTHONTÉRKÉP Hagyd le a képről apu sörhasát!

A nappali ajtaján belógó hatalmas sörhas, egy csak félig látszó kutya vakarózó hátsó lába, lerágott csirkecsont a könyvespolcon – biztosan mindenki látott hasonló vicces vagy visszataszító fotókat ingatlanhirdetésekben.

MÁS TÉSZTA Búzadara dal - megyek panírozni

A nyár minden bizonnyal legújszerűbb dallamos hip-hop slágerében réteslisztről, búzadaráról és kenyérlisztről énekelnek a debreceni egyetem afrikai származású hallgatói. Ne hagyd ki!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta