OFFLINE

Földönkívülieket lopott a Gucci?

2017. április 25., kedd 12:27

A Gucci legújabb, robotokkal és elfekkel gazdagon megszórt, földönkívülieket felvonultató kampányát plagizálással vádolja egy ufó-modelleket rajzolgató divattervező-aspiráns.

A Gucci földönkívüliekkel tarkított, néhány Gwar jellegű figurát is felvonultató kampányát ért plágiumvádakra maga Alessandro Michele, a divatház agytrösztje válaszolt. A Gucci instáján posztolt videókat egy divatot tanuló, és rendszeresen hasonló tematikájú űrlény-modelleket posztoló úr, Pierre-Louis Auvray találta kifogásolhatónak, mondván azok (szó szerint) kísértetiesen hasonlítanak az általa megálmodott szörnyekhez. 

A post shared by Gucci (@gucci) on

„Csak egy diák vagyok, keményen dolgozom a saját ötleteimen, sosem számítottam volna rá, hogy meglopnak” – mondja Pierre-Louis. Alessando Michele a Business of Fashionnek adott interjújában válaszolt is a vádakra, ő azt mondja, csak azután figyelt fel a rivális szörnyekre, miután a velük kapcsolatos vádak napvilágot láttak. A kampányt állítása szerint az általa látott, 70-es évekbeli fantasyk és sci-fik isnpirálták, amit ennek a gyöngyszemnek a főszereplője, és a Gucci kampány egy karaktere közti hasonlóságokat látva nem is nehéz elhinni.

A post shared by Gucci (@gucci) on

Michele szerint az is a Gucci ártatlanságát bizonyítja, hogy az ő projektjük tervezése hónapok óta folyamatban van, Auvray pedig csupán 7 hete állt elő a földönkívülieket felvonultató divatbemutatók ötletével. Azt mondja, elszomorította az eset, de esze ágában sincs háborúba indulnia Auvray-val. Talán egy GucciGhosthoz hasonló együttműködés is létrejön a vádaskodásból, hisz sokan a kukákat Gucci mintákkal telefújó Trouble Andrew esetét is peres úton, nem pedig közös kollekció létrehozásával próbálták volna rendezni. 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta