Spórolj időt a profik ötperces szépségtippjeivel!

Ezekkel a tippekkel öt perc is elég, hogy formába hozd magad.

Mindenki szeretné jól érezni magát a bőrében, de keveseknek van rá lehetősége, hogy minden nap órákat szánjon a külsejére. A Huffingtonpost cikkében most a szépségipar bennfentesei válaszolnak arra a kérdésre, mit tartanának a legfontosabb feladatnak, ha csak öt percük lenne arra, hogy elkészüljenek. 

Bobby Brown, a Bobbi Brown Cosmetics alapítója

Fontos: hidratáló krém; arcolaj, ha túl száraz az arcod; korrektor a szemel alá; szempillafesték

Brown tanácsai: „Feltennék egy kis rúzst a számra, és egy kicsit az arcomra is – így két legyet üthetsz egy csapásra. Ha valóban lenne öt percem, lehet, hogy egy percet valamilyen mozgásra vagy nyújtásra szánnék. Az csodás színt ad a bőrnek.”

shutterstock 181159241

Dr. Marie Jhin, bőrgyógyász, az Asian Beauty Secrets c. könyv szerzője

Fontos: radírozás, hidratáló krém, maszk – és mindezt a zuhanyzóban

Jhin’s tanácsai: “Azt hiszem, ha csak öt percem lenne, megpróbálnék minél több dolgot a zuhanyzóban befejezni. Ott csinálnám az arcradírozást, használnék valamilyen hidratáló krémet, és feldobnék egy maszkot is. Érdemes esténként zuhanyozni, így sokkal gyorsabban összekészülhetünk ébredés után, és reggelente jó állapotban lesz a bőrünk. A nők rengeteg időt töltenek szőrtelenítéssel. Jó ötlet lehet a lézeres kezelés, akkor nem kell borotválni.”

Nunzio Saviano, haj stylist, a Nunzio Saviano Salon tulajdonosa

Fontos: Békélj meg a természetes hajszerkezeteddel, és hagyd, hogy magától megszáradjon. Használj száraz sampont, aztán végezz néhány gyors igazítást a megfelelő eszközökkel.

Saviano tanácsai: “Olyan hajat kérnék a fodrásztól, ami nem túl munkaigényes. Válassz olyan frizurát, ami megfelel a természetes hajszerkezetednek, így később nem kell majd foglalkozni vele. Figyelj rá, hogy egészséges maradjon a hajad, ne legyen kócos és ápolatlan. Ha töredezettek a hajvégeid, persze több időt kell rájuk fordítanod. Egészséges haj, a megfelelő frizura, és indulj ki a természetes hajszerkezetedből, akkor hagyhatod magától megszáradni. Másra nem is kell figyelni.”

shutterstock 527765641

Ildi Pekar, kozmetikus, az Ildi Pekar Salon alapítója

Fontos: Valamilyen könnyű krémes tisztító, szemkrém, és hidratáló. És néhány perc masszázs.

Pekar tanácsai: “A legfontosabb szerintem, hogy tiszta legyen a bőrünk. Annak az öt percnek mind a bőrről kéne szólnia. Mindig azt mondom a kuncsaftoknak, 2-3 percig masszírozzák magukat, az természetes és felélénkít. Ha edzel, az felélénkíti a testet, ugyanez a helyzet a bőrrel is. Miután hidratáltál, veregesd meg kicsit az arcodat, sokkal jobban fogod érezi magad. A szemkrémet is érdemes bemasszírozni. Mindig mondom, ne hagyd ki a nyakat és a mellkast sem. Az emberek nem is tudják, milyen fontos a nyak és a mell. És a kéz. A kezeken látszik az öregedés.”

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek