OFFLINE

Nézd meg, hogyan találták fel a farmert!

2017. április 16., vasárnap 17:10

Farmert eredetileg bányászok hordtak. Ezeken a farmerek még valószínűleg nem voltak leggingsekhez hasonlóan szorosak, és kígyómintásak sem.

A farmer megszületéséhez a 19. század közepéig, a Kaliforniát felforgató aranylázig kellett várni. Mindezért Jacob Davist, a bányászokat nadrággal ellátó szabót illeti örök hála. Davisnek feltűnt, hogy az arany után kutató szerencsevadászok nadrágjai percek alatt leszakadnak róluk, ezért néhány sérülékeny ponton megerősítette a nadrágokat, erre pedig a ma is jólismert kis fém szegecseket használta fel. A TED-Ed videója most összegyűjtötte, mit érdemes tudni a nadrág születésének körülményeiről. 

A szegecsekkel megerősített nadrágokra hatalmas volt az igény, Davisnek pedig szüksége lett egy üzlettársra, hogy le tudja védetni találmányát, és kielégíthesse a megnövekedett keresletet. Üzleti partnernek végül az őt alapanyagokkal ellátó kereskedőt, Levi Strausst választotta. A páros ezután is folyamatosan fejlesztette a nadrágot. Eredetileg a dizájn része volt egy ágyék tájon elhelyezett szegecs is, de ez a bányászok panaszai után végül lekerült a nadrágról – arról nem szól a fáma, hány tábortűz mellett guggoló, szó szerint aranylázban égő bányásznak kellett kényes sérüléseket elszenvednie a forró szegecstől, mire eltávolították azt.

Azóta persze elfajultak a dolgok, a farmer megszűnt munkaruhának lenni, mindenütt jelenlévőségéről sokat elmond, hogy Amerikában a népesség 96%-a rendelkezik legalább egy farmerrel. 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

HOMÁR Mici pórult járt a cipőrendeléssel, hogy neked ne kelljen

32 ezer forint, ennyibe fájt a soha meg nem érkező Hugo Boss cipő. Mutatjuk, mire figyelj, hogy te ne legyél a csalók prédája.

KETTŐS MÉRCE Puncipolitika: szülések a hálapénz fogságában

A hálapénz a hazai szülészet alfája és ómegája, rendezőelv, szelep és hatalomgyakorlás. Rendszer a rendszeren belül. Az ártatlan név dacára a legkevésbé sem hálából adjuk.

B1gasztro Fagyizzunk! De hol???

A poszt két fagyizót tesztelt, az olvasói hozzászólások között viszont még több jó ajánlatot találhatsz
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta