OFFLINE

Már macskaprémet adnak el műszőrként az olcsó márkák

2017. április 15., szombat 17:24 |

Olcsóbb lett az állatszőr, mint a kamu. A cégek állítólag nem tudtak az átverésről, de ezt nehéz elhinni.

Még az év elején számoltunk be arról, hogy az olcsó, párezer forintos pomponos sapkákon is esetenként igazi szőrmebojt díszeleg. A napokban pedig a metro.co.uk hozta le, hogy a brit Humane Society International (HSI) laboratóriumi vizsgálatai szerint az olyan felkapott, megfizethető márkák termékein is valódi macskaszőr van, mint például a cipőben utazó Missguided, akik átlagosan 30-40 fontot, körülbelül 10.950 – 14.605 forintot kérnek egy műszőrmésnek hitt cipőért.

My New Fur Babies *

Una publicación compartida de A L Y S H A. .H E A T O N (@alysha_heaton) el

A vizsgálatot végző szakemberek a Missguided mellett a House of Fraser, a Lily Lulu és az Amazon kínálatában is találtak olyan terméket, ami olyan állattól származik, akit megkínoztak és mocsokban tartottak. A kamuszőrmésnek hitt termékek a szervezet szerint macska, nyúl, róka, nyérc és a nyestkutya szőréből származtak és javarészt bojtos sapkákra, kulcstartókra és kapucnis kabátokra kerültek rá annak ellenére, hogy például a macskaszőrt 2009 óta tilos felhasználni az EU-ban. A Missguided esete pedig azért is meglepő, mert a márka a szőrme-mentes politika egyik fő szószólójaként volt ismert az utóbbi években és azt hangoztatták, hogy kizárólag mesterséges anyagokkal dolgoznak.

GettyImages-180381026
Fotó: Nicky Loh / Getty Images Hungary

“Szerintem szörnyű, hogy a Missguided és más kiskereskedők valódi szőrmét árulnak” – mondta az egyik vásárló, Donna Allison, aki úgy véli, hogy a kiskereskedőknek lépéseket kellene tennie az anyagok teljes nyomon követhetősége érdekében. Allison szerint elfogadhatatlan, hogy ezek a márkák olyan iparágat támogatnak, mely ilyen kegyetlen körülmények között tartja az állatokat csak azért, hogy később valami felesleges dolgot készítsenek belőlük. Ezekben az országokban, például Kínában, ahol a Missguided cipők készülnek, kétmillió házi és kóbor macskát ölnek meg a húsukért és a szőrükért évente.

New dresses need new shoes #missguided #missguidedshoes #shoes #partyshoes

Una publicación compartida de missmanolos *** (@missmanolos) el

“Egyre nagyobb problémát jelent a hamis műszőrme az olcsó márkák piacán” – mondta a brit HSI ügyvezető igazgatója, Claire Bass, aki szerint az illegálisan piacra került macskaprém megtéveszti a vásárlókat, akik emiatt elvesztik a bizalmukat a márkák iránt. Bass a Sky Newsnak azt is elmondta, hogy az országba beszivárgott sunyi prémkereskedelem ellen, valamint az állatok és a megtévesztett vásárlók védelmében a kormánynak kell majd lépéseket tennie a közeljövőben. Mindenesetre az érintett szállítókkal kapcsolatban már elindították a belső eljárást.

Phil Greaves szövet szakértő szerint a valódi szőr különösen az elmúlt öt évben vált egyre gyakoribbá a piacon. A botrány kirobbanásának hatására a House of Fraser már levette polcairól azt a kesztyűt, amiről kiderült, hogy valójában nyúlszőrrel lett beszegve. “Tudatosan sosem vezetnénk félre az ügyfeleinket, akiknek joguk van tudni, hogy mit vásárolnak” – mondta a márka szóvivője, aki azt is hozzátette, hogy a House of Fraser visszatéríti a megtévesztő termék árát. Ehhez hasonlóan cselekedett a Missguided is, mely szintén elhatárolódik az állatkínzástól és beszüntette a cipők eladását, miután tájékoztatták a vizsgálat eredményeiről.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FILMVILÁG Jó utat, Sir Roger!

Mindenkit meghódított közvetlenségével, csibészes mosolyával, sztárallűröktől mentes, sziporkázó személyiségével. Jellegzetes angol humora, beszólásai az évek folyamán szállóigévé váltak.

NÖVÉNYEK 5 növény, amik imádják a fürdőszobádat

Ha ezek közül választasz, akkor biztosan sikerül hosszú távra becsempészned a természetet a fürdőszobádba!

MÁS TÉSZTA Zseniális: pizzafalatok a jégkockatartóból

Ezzel a trükkel isteni kaját varázsolhatsz bármilyen bulira, de persze vacsorára is jó lesz.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta