OFFLINE

Mihalik túró rudiként népszerűsíti a Sugarbirdöt

2017. április 12., szerda 07:56

Villáminterjúztunk Mihalik Enikővel: a modell szereti a Sugarbirdöt, tetszik neki a márka fejlődési iránya és szerinte ez az első magyar márka, ami Amerikában is megveti a lábát. Éder Krisztián pedig mintha a kisöccse lenne.

Nemrég az Amerikában terjeszkedő Sugarbid főnökével, Jagasics V. Csonka Hedviggel beszélgettünk arról, hogyan lett Mihalik Enikőből Sugarbird-lány, most pedig magát a modellt volt szerencsénk kifaggatni arról, hogyan keresztezte útja a magyar márkáét. Csak három és fél percet kaptunk a beszélgetésre, úgyhogy ezalatt nagy megfejtések nem történtek, de azért megtudtuk, hogy

  • Éder Krisztián olyan, mintha az öccse lenne
  • a Sugarbird a magyar fast fashion
  • még legalább hat évet szeretne lehúzni a modellszakmában
  • és tényleg nagyon-nagyon szereti a Sugarbirdöt, szokott is hordani ilyen ruhákat!

További részletek a hajtás után!

A Sugarbird sajtótájékoztatót szervezett április 11-re a Mihalik x Sugarbird kollekció bemutatásához, ahol az újságírókon és bloggereken kívül megjelent maga a tervező-modell, Mihalik Enikő is - túró rudinak öltözve. Azt még a nagy közös sajtóbeszélgetésen tisztázták, hogy a piros pöttyös ruhák Enikő kedvencei, és a modell szerint a Pöttyös Rudi a lehető legmagyarabb desszert, ezért lettek ezek a pöttyös ruhák a kedvencei a nyári kollekcióból.

A kollekciót már bemutattuk korábban (itt), a pöttyös ruhákon kívül kaphatók lesznek április 20-tól Balaton-ihletésű, zsolnays, zöldség-gyümölcsös, rajzfilmes és a népi motívumos ruhák is, Mihalik a hat alkollekció mindegyikébe egy szettet tervezett meg. Nem szorosan ezzel kapcsolatban kérdeztük a modellt, de azért a kollekcióról is esik pár szó alábbi rövid interjúban!

Hat éve interjúztunk utoljára egy nagyobbat, akkor azt mondtad, reméled, még hat éved van a modellszakmában. Most mit mondanál?

Szeretném azt gondolni, hogy ebben még legalább további hat év van, ha nem is annyira intenzíven, mint eddig. Emiatt is kezdtem azon dolgozni, hogy a divatszakma kreatívabb oldalán is kipróbáljam magam. 

Honnan jött az ötlet, hogy ezt pont a Sugarbirdnél tedd meg?

Őszintén megmondom, évek óta figyelem a Sugarbirdöt és nagyon tetszik a fejlődés, amit látok a kollekcióikban. Úgy gondolom, hogy ez egy nagyon sikeres magyar márka. Összehasonlítva más magyar márkákkal, szerintem ők mentek keresztül a legnagyobb fejlődésen, nagyon motiváltak, kreatívak, és szerintem ők az első olyan magyar márka, akik külföldön is próbálnak terjeszkedni és nem csak a körülöttünk lévő országokban és Európában, hanem Amerikában is. Olyan sikereket elértek már ott is, hogy celebek is felvették a ruháikat, van bennük potenciál. 

Szegedi Katával például jó viszonyban vagy, ez az új kollaborációd hogyan viszonyul ehhez?

Nem te vagy az első, aki ezt megkérdezi, de én úgy gondolom, hogy a kettő teljesen más kategória, a Sugarbird tulajdonképp egy fast fashion brand, Kata pedig egy divattervező, más a folyamat, az árazás, a kreatív munka is máshogy zajlik. Annyira nem egy kategóriába esnek, hogy ha nagyot akarnék mondani, úgy fejezném ki, hogy olyan, mintha a Chanel próbálna a Zarával vetekedni.  

Ha már haverok, eléggé híressé vált az instagramos poénkodásotok Éder Krisztiánnal.

Krisztiánnak kicsit feltűnési viszketegsége van. Mi nagyon jó barátok vagyunk, közel lakunk egymáshoz, egy környéken, olyan a kapcsolatunk, mintha a kisöcsém lenne, akivel egyfolytában szivatjuk egymást!

Itthon vagy New Yorkban képzeled a jövőd?

Nem gondoltam soha úgy, hogy New Yorkban fogok letelepedni, de a párom ott él, úgyogy egy darabig nem fogok onnan elköltözni.

Mennyit jársz haza?

Havonta legalább egyszer itthon vagyok 7 - 10 napig, ami előny.

Mikor vállalsz el kifutós munkát?

Ha felkérnek. Most már egy ideje ez így működik, nem járok válogatásokra, de ha felkérnek, nem mondok nemet.

Milyen a kapcsolatod Palvin Barbival? Ha jól tudom, nem közös az ügynökségetek.

Valóban nem közös az ügynökünk, de mi magyarok azért tartsunk össze, ez a mondásom. Jóban vagyunk, nem beszélünk minden nap, de szoktunk azért poénkodni egymással Barbival.

We made it to St Tropez @realbarbarapalvin

A post shared by Eniko Mihalik (@eniko) on

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta