Így varázsolhatod újjá a maradék tésztát

Nem törvényszerű, hogy a hűtőben hagyott, maradék tészta rossz legyen. Oké, igazából az, de nagyon egyszerű jó kaját készíteni belőle.

A maradék tészta, bár sok nagyobb családban csak elvi szinten létezik, problémás étel. Általában elvárja az ember, hogy ugyanúgy teljesítsen, mint újkorában, de a hűtő ennek többnyire keresztbe tesz. A szósz megbőrösödik, a tészta megkeményedik, vagy ellenkezőleg, zselé-állagot vesz fel. De nem kell, hogy ez mindig így legyen!

shutterstock 136439594

Josh Cohen bizakodó ember, hisz a tésztájában, elvégre szerinte mindig van esély az újrakezdésre. Ehhez nem kell más, csak egy serpenyő, némi olívaolaj, és egy kevés fokhagyma. Nem kell mást tenni, mint először felmelegíteni 6 apróra vágott fokhagyma darabot, majd amikor azok elkezdenek arany színt felvenni, hozzáadni a kérdéses maradékot. Az olaj és a fokhagymák adnak némi friss, sült paradicsomos umami ízt a szósznak, és kicsit sötétebb színbe öltöztetik azt. Készen akkor vagyunk, ha a szósz téglavörös színben pompázik.

Bazsalikom, kakukkfű, rozmaring, vagy egyéb zöldségek és fűszerek hozzáadásával még jobban fel lehet turbózni a kosztot, pláne, ha még egy kevés parmezánt is reszelünk rá. A ráncfelvarrott változat talán még jobb is lesz, mint az eredeti. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek